Minister financií - Na finančné motivácie si nezvykajte!
21 | 12 | 2021 I Eka Balaskova

Minister financií Igor Matovič si dnes trištvrte hodiny pred národom a novinármi obhajoval "očkovací bonus" pre seniorov.

Kuvičie hlasy

Zneli pri očkovacom bonuse tak, ako aj pri lotérií - všetci oba počiny spochybňovali, no minister financií si za svojimi návrhmi, ktoré prešli stál a podľa jeho slov sa ukazuje, že čas mu dáva za pravdu.

Prvý polrok bol náročný

Minister financií pripomenul, aké peripetie sprevádzali prvý polrok očkovania - náročná registrácia, postupné uvoľňovanie termínov podľa veku a dlhší čas aj nedostatok vakcín, no v druhom polroku už to šlo mnohokrát aj bez registrácie.

Záujem o očkovanie vzrástol

po 43. týždni, kedy MF oznámilo úmysel vyplatiť tento motivačný bonus pre ľudí vo vekovej kategórii nad 60 rokov. Zaviedol sa však lockdown a prestala platiť motivácia pre očkovaných a vtedy veľmi prudko poklesol počet očkovaných. 

Sčítanie obyvateľov hovorí aj o hygienických štandardoch nášho bývania
Mať v byte či v dome kúpelňu s vaňou či sprchovým kútom je pre mnohých z nás úplná samozrejmosť. O wc ani nehovorím. Aj toto sú údaje, ktoré zisťovalo Sčítanie obyvateľov, domov a bytov 2021. Viac na túto tému sa píše v denníku SME. Všeobecné... Čítať ďalej
21 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Lockdown bola katastrofa

Ak teda hovoríme z pohľadu očkovania. Z pohľadu epidemiologického to bola nevyhnutnosť. A tak motivácia mladších ľudí poklesla, čo sa však netýkalo ľudí vo vekovej kategórii nad 60 rokov. Stúpanie záujmu o očkovanie minister financií vysvetľoval na konkrétnych grafoch.

Aj napriek lockdownu

zabrala pri ľuďoch, ktorí sa rozhodli pre tretiu dávku, informácia o motivačnom bonuse, takže odkedy s ňou Ministerstvo financií prišlo, záujem o tretiu dávku neustále rastie. Do konca 43. týždňa, v ktorom sa konal prieskum, zaočkovaných 1. dávkou bolo cez 864 tísíc ľudí. Podľa tohto prieskumu treťou dávkou sa plánovalo zaočkovať necelých 50 percent ľudí z kategórie nad 65 rokov.  

Konfrontácia s realitou

Po oznámení bonusu sa prvou dávkou dalo zaočkovať viac, ako 42 tisíc seniorov, ktorí v prieskume tvrdili, že sa nezaočkujú. Pri tretej dávke je nad očakávania prieskumu zaočkovaných cez 98 tisíc ľudí v kategórii nad 60 rokov. 

Harabin ostro o Lipšicovi, Klimentovi a Kaliňákovi
Exminister spravodlivosti a expredseda Najvyššieho súdu Štefan Harabin nedávno zverejnil vo forme krátkeho videa svoj názor na rozklad právneho štátu v SR, ktorý zaujal aj redakciu HD. Vo svojom príspevku ostro kritizuje nielen súčasné pôsobenie... Čítať ďalej
21 | 12 | 2021 | Ivan MIhale

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.

Jednorazová motivácia

Minister Matovič pripomenul, že dôchodcovia si "nemajú zvykať" na takéto motivačné bonusy, lebo keď príde "jedenásta mutácia, už musia byť zvyknutí na to, že sa potrebujú dať zaočkovať," podotkol minister.