Harabin ostro o Lipšicovi, Klimentovi a Kaliňákovi
21 | 12 | 2021 I Ivan MIhale

Exminister spravodlivosti a expredseda Najvyššieho súdu Štefan Harabin nedávno zverejnil vo forme krátkeho videa svoj názor na rozklad právneho štátu v SR, ktorý zaujal aj redakciu HD.

Vo svojom príspevku ostro kritizuje nielen súčasné pôsobenie šéfa špeciálnej prokuratúry D. Lipšica, ale aj jeho prešľapy z minulosti. Servítku na ústa si nedáva ani pri označení známeho sudcu Najvyššieho súdu J. Klimenta (strýko rovnako známeho prokurátora ÚŠP O. Repu, a zároveň manžela nedávno odvolanej námestníčky GP V. Klimentovej- pozn. red. HD), ktorého nazýva "juristút".

Tvrdo kritizuje tiež expoltika a advokáta R. Kaliňáka, ktorý v čase jeho pôsobenia v politike poškodzoval právny štát za čias vlád R. Fica a spamäť by sa však mal samotný pán Fico a uvedomiť si, kto ho do tejto "asistencie rozkladu štátu" priviedol.

Vo svojom vystúpeni tiež poukazuje na chyby na postup orgánov, pri zneužívaní a zverejňovaní nahrávok rozhovorov advokátov, ktoré pod rúškom akože pytliactva nahrali štátne orgány. Neskôr ich s politických dôvodov zneužil ÚŠP spolu s časťou mainstreamových medií a zverejnili ich. Účelom bola škandalizácia politickej strany SMER-SD.

Prosím vypočujte si názor JUDr. Štefana Harabina:

Predkladatelia návrhu na zrušenie Mečiarových amnestií z hnutia OĽaNO už v roku 2017 kryli vedome iné zločiny
Bolo to OľaNO, ktoré vtedy ako opozičná strana predložilo do parlamentu návrh na zrušenie Mečiarových amnestií. Bolo to OĽaNO, ktoré do návrhu - s odstupom času sa javí - "prezieravo" a zámerne - nevložilo požiadavku na amnestovanie aktérov kauzy... Čítať ďalej
21 | 12 | 2021 | Ivan Brožík