Sčítanie obyvateľov hovorí aj o hygienických štandardoch nášho bývania
21 | 12 | 2021 I Eka Balaskova

Mať v byte či v dome kúpelňu s vaňou či sprchovým kútom je pre mnohých z nás úplná samozrejmosť. O wc ani nehovorím. Aj toto sú údaje, ktoré zisťovalo Sčítanie obyvateľov, domov a bytov 2021. Viac na túto tému sa píše v denníku SME.

Všeobecné dáta

sme v Hlavnom denníku už prezentovali, preto sa im v tomto článku venovať nebudem.

Verejná kanalizačná sieť

Od nej sa vlastne odvíja mnohokrát aj to, či máme doma kúpelňu, prípadne wc. Vzhľadom na terén nás v redakcii prekvapili informácie zo SME, že hornaté okresy majú vyššiu pripojenosť na kanalizačnú sieť (Poprad - 84,5 percenta; Tvrdošín - 62,11 percenta), ako napríklad okresy Podunajskej nížiny (Komárno má na kanalizačnú sieť pripojených len 25,55 percenta domácností. Nové Zámky dokonca ešte takmer o percento menej)

Vaňa, alebo sprchový kút

Tieto "vymoženosti má doma už naozaj väčšina obyvateľstva. Najhoršie sú na tom prekvapivo okresy Zlaté Moravce a Veľký Krtíš. 

Čo sa deje pod rúškom zadržania záchranárov a opozičného lídra?
Ako vidí dianie ostatných dní Rudolf Huliak, predseda neparlamentnej Národnej koalície? Prezradil to vo videu na straníckej nástenke na sociálnej sieti. Mediálny cirkus "V rámci udalostí a mediálneho cirkusu posledných dní okolo predsedu Smeru,... Čítať ďalej
21 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Splachovacie WC

Tradičné "latríny" nájdete pri našich domoch už len veľmi zriedka. Tu neprekvapí, že "najčastejšie" ich môžete stretnúť v príbytkoch v okresoch Veľký Krtíš, Krupina, ale aj Medzilaborce či Sobrance.

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.

Výsledok sčítania obyvateľstva na Slovensku
Na Slovensku v súčasnosti žije 5.449.270 obyvateľov. Z celkového počtu obyvateľov je 49 percent mužov a 51 percent žien. Vyplýva to z prvých základných výsledkov tohtoročného Sčítania obyvateľov, domov a bytov (SODB) 2021. Sčítanie bolo pre... Čítať ďalej
20 | 12 | 2021 | Ivan Mihale/tasr