Exminister financií poukazuje na obriu kauzu pri pandemickej pomoci. Niekto tu má problém...
21 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Igorovi Matovičovi dnes žiadne schránky nevadia," píše exminister financií Ladislav Kamenický, ktorý poukazuje na ďalšiu kauzu rozkrádania desiatok miliónov pandemickej pomoci. Tá podľa neho pokračuje. "Prečo Krajniak ešte neodstúpil a prečo Hamran nie je taký rýchly ako pri zatýkaní Roberta Fica?" Pýta sa. 

Kauza, ktorá sa týka rozkradnutia 24 miliónov eur pandemickej pomoci cez schránkové firmy ešte nie je vyšetrená, ale rozkrádanie pokračuje ďalej. Kamenický nechápe, prečo sa nič nedeje a ako je možné, že si nikto nič nevšimol. 

"Tieto dni sa dozvedáme o firme Brigádnici s.r.o., schránkovej firme so sídlom v malej bratislavskej garsónke, ktorá podvodne dostala od tejto vlády 3,44 milióna eur. Čo je vyše troj násobok toho, čo dostala najväčšia personálna agentúra na Slovensku. A nič sa nedeje!
Nikto si na úradoch akože nevšimol, že táto schránková firma evidovala v roku 2018 len 48 zamestnancov a v roku 2019 ich zrazu ako zázrakom mala 3125!" Píše Kamenický.

Igor Matovič sa skoro rozplakal. Tvrdí, že Zuzana Čaputová je podrazáčka
Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa v diskusnej relácii TA3 "V politike" vyjadrila aj k efektivite opatrení v boji proti pandémii a uviedla, že vláda má problémy a líderstvo vlády je slabé. Na tieto výroky takmer okamžite reagoval expremiér, súčasný... Čítať ďalej
19 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Minister Krajniak by mal vyvodiť osobnú zodpovednosť a odstúpiť! 

V príspevku poukazuje aj na to, že zatiaľ sa jedná celkovo o 37 prípadov. Ale nakoniec ich možno bude podľa neho viac a zistí sa, že štát prišiel nie o desiatky, ale stovky miliónov eur, z vrecák daňových poplatníkov, ktoré už nikto nikdy neuvidí! 

Stále je to náhoda, alebo sa jedná o systém? Pýta sa.

Kamenický zdôrazňuje, že minister Krajniak by mal vyvodiť osobnú zodpovednosť a odstúpiť! V oboch prípadoch! Aj keď sa jedná o náhodu, aj keď sa jedná o systém.

Milióny pre nenápadnú schránkovú firmičku. Minister Krajniak môže znova vysvetľovať
Prešli dva mesiace odo dňa, kedy vyplávali na povrch štedré dotácie MPSVaR, ktoré skončili v schránkovej firme a minister Krajniak zase má čo vysvetľovať. O ďalšej "schránke" píšu topky.sk Štedrá prvá pomoc Podľa topiek o najnovšom "objave" píše... Čítať ďalej
20 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Kradnutie cez schránkové firmy, nie sú tejto vláde cudzie

"Všetci si veľmi dobre pamätáme, ako sa Matovič pred voľbami predvádzal pri schránkach Penty na Cypre. Tej Penty, ktorej zamestnancom bol aj terajší šéf Všeobecnej zdravotnej poisťovne. A ktorej zásadový Matovič  takto zveril do vienka väčšinu peňazí, ktoré si odvádzame na zdravotné poistenie," píše.

Podľa Kamenického sa ukazuje, že už ani kradnutie cez schránkové firmy, nie sú tejto vláde cudzie. 

V závere príspevku Kamenický gratuluje vláde! "Gratulujeme za úspešné nesplnenie programu tejto vlády! Jediným programom tejto vlády tak už zostalo len dovládnuť až do roku 2024 a to za každú cenu! To je však pre rozvoj Slovenska zúfalo málo!" Komentuje jednu zo situácii na Slovensku.

Hlas SD: Podozrenie z rozkrádania pandemickej pomoci je systémovým zlyhaním
Ďalšie vážne podozrenia z rozkrádania pandemickej finančnej pomoci môžu definitívne potvrdiť, že štát systémovo zlyhal pri kontrole jej vyplácania. Vyhlásil to podpredseda strany Hlas-SD Erik Tomáš v súvislosti s aktuálnymi zisteniami Transparency... Čítať ďalej
20 | 12 | 2021 | Ivan Mihale/tasr

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD