Pripravení na všetko - NATO kvôli Rusku zvažuje posilnenie vojenských jednotiek v Rumunsku a Bulharsku!
20 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Kvôli posilňovania ruských vojsk na ukrajinskej hranici NATO zvažuje navýšenie vlastných jednotiek na východe Aliancie, píše epochtimes.de.

Podľa informácií nemeckého časopisu Der Spiegel najvyšší veliteľ NATO Jens Stoltenberg nedávno vo videoodkaze navrhol, aby sa prítomnosť NATO v Rumunsku a Bulharsku výrazne posilnila, podobne ako sa to urobilo v pobaltských štátoch a Poľsku v rámci misie Enhanced Forward Presence.

Skupina G7 varovala Putina pred tvrdými dôsledkami v prípade útoku na Ukrajinu
Popredné západné priemyselné krajiny naliehavo varovali Rusko pred útokom na Ukrajinu a pohrozili tvrdými dôsledkami, informuje gmx.net. „Na stretnutí G7 sme Vladimírovi Putinovi vyslali jasný odkaz," - vyhlásila britská ministerka zahraničných... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Americký generál Tod Wolters vyzval NATO, aby v Bulharsku a Rumunsku vybudovalo vlastné kontingenty v počte 1 500 mužov, ako to urobilo v pobaltských štátoch, aby sa cvičilo s tamojšími armádami. Slúžilo by to ako „predmostie" pre ďalšie posily v prípade núdze.

Podľa časopisu Der Spiegel niekoľko diplomatov NATO uviedlo, že o návrhu sa bude diskutovať na najbližšom stretnutí ministrov obrany NATO. Ak sa dosiahne dohoda, mohlo by sa o tom rozhodnúť na summite NATO v Madride koncom júna.

Západné spravodajské služby špekulujú o pohybe ruských vojsk. Aké sú skutočné ciele? (VIDEO)
Plánuje Rusko napadnúť Ukrajinu? Západné spravodajské služby majú podozrenie, že za súčasným pohybom vojsk na ruských hraniciach sú v skutočnosti iné ciele, píše epochtimes.de. Podľa západných spravodajských služieb je hlavným cieľom Ruska... Čítať ďalej
13 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Aliancia ochráni partnerov pred akoukoľvek hrozbou

NATO na otázku nemeckého časopisu oficiálne nechcelo interné rokovania potvrdiť. Hovorkyňa generálneho tajomníka NATO Jensa Stoltenberga Oana Longescuová na konkrétne otázky odpoveď nedala.  Uviedla len, že NATO zostane „ostražité" a podnikne „všetky potrebné kroky" na ochranu partnerov NATO pred akoukoľvek hrozbou.

Scholz v Poľsku: Spor o Nord Stream 2. Morawiecki nešetril otvorenou kritikou ! (VIDEO)
Prijatie s vojenskými poctami vo Varšave bolo slávnostné a priateľské, ale následné rozhovory medzi nemeckým kancelárom Olafom Scholzom a poľským premiérom Mateuszom Morawieckým už také „veselé“ neboli, informuje de.euronews.com. Súčasťou... Čítať ďalej
13 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Solidárne vyslanie vojakov do Pobaltia a Poľska

Aliancia začala vysielať vojakov do troch pobaltských štátov a Poľska začiatkom roka 2017. Vytvorenie posilnenej predsunutej prítomnosti bolo zdôvodnené ako prejav solidarity so štyrmi štátmi NATO, ktoré po ruskej anexii ukrajinského polostrova Krym vnímali ohrozenie svojej bezpečnosti zo strany Moskvy.

Jednotky NATO v Estónsku, Lotyšsku, Litve a Poľsku pozostávajú z približne tisíc vojakov, ktorí sú nasadzovaní na rotačnom princípe. Bundeswehr sa v súčasnosti podieľa svojou prítomnosťou v jednotke v Litve s približne 500 vojakmi a prevzal jej vedenie, dodáva epochtimes.de.

(Medzititulky red. HD.)

Brusel: Agresia v konflikte na Ukrajine by si vyžiadala jasné reakcie zo strany EÚ
Stále nie je jasné, čo chce Moskva dosiahnuť masívnym rozmiestnením svojich vojsk na hraniciach s Ukrajinou. Brusel dáva jasne najavo, že agresia by si vyžiadala jasné reakcie zo strany EÚ, píše epochtimes.de. Európska únia chce konkrétnym balíkom... Čítať ďalej
13 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.