Mikulec prehovoril! Ficovo zadržanie obhajuje frázami o opatreniach a ochrane životov
17 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Polícia pri podozrení z porušenia zákona koná bez ohľadu na to, z akého spoločenského a sociálneho spektra je preverovaná osoba. Týmito slovami reagoval minister vnútra Roman Mikulec na štvrtkové zadržanie Roberta Fica, píše portál 1pluska.sk.

Policajti majú jeho podporu

Mikulec zdôraznil, že pandemická situácia na Slovensku je naďalej vážna. "Čelíme novému variantu koronavírusu, a tak, žiaľ, aj v predvianočnom období platia opatrenia, ktoré ako celok majú plniť jediný cieľ – chrániť životy a zdravie občanov," skonštatoval.

Zároveň deklaroval snahu o to, aby bol všetkým občanom poskytnutý "primeraný životný priestor v súkromnom aj pracovnom živote".

Minister však upozorňuje, že niektorí aktuálnu situáciu využívajú na spochybňovanie opatrení a vyzývajú ľudí na ich nedodržiavanie. "Niet pochýb o tom, že Policajný zbor si kontrolou týchto opatrení nezískava priazeň občanov, o to viac si cením, že koná nestranne, profesionálne a primerane, a preto má moju osobnú podporu," uviedol.

Aj Lučanský si odbehol LEN vypovedať a ..ďalej príbeh poznáme! Myslia si ľudia o zadržaní Fica
Kde to žijeme? Čistý fašizmus! Aj takéto boli reakcie ľudí na sociálnych sieťach ohľadom zadržania predsedu Smeru-SD Roberta Fica políciou. "Postavme sa ľudia proti nim, hajzlom fašistickej vlády!" Zaznelo tiež od ľudí. Báli sa pokojného... Čítať ďalej
16 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Fico obvinenia odmieta

Včera krátko po šiestej hodine večer zobrala polícia lídra Smeru spred Tyršovho nábrežia. Fica zrejme zadržali preto, lebo protest mal byť v čase zákazu zhromažďovania. Po prepustení z policajnej stanice povedal, že bol obvinený z trestného činu podnecovania. Obvinenia odmieta.

O priebehu a výsledku súvisiacich trestných konaní bude podľa stanoviska informovať kompetentný policajt tak, aby nedošlo k zmareniu účelu vyšetrovania.

Polícia Slovenskej republiky na svojich stránkach v piatok potvrdila, že "poverený príslušník Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I vzniesol obvinenie z trestného činu podnecovania 57-ročnému Róbertovi F. z Bratislavy".

"Obvinený nebol v zmysle Trestného poriadku zadržaný, bol predvedený na základe dožiadania orgánu činného v trestnom konaní, za účelom vykonania nevyhnutných procesných úkonov. Keď to procesná situácia umožní, poskytneme k tejto veci bližšie informácie," dodal v stanovisku policajný hovorca Michal Slivka. 

Šutaj Eštok sa pýta: Kto skončí v putách zajtra? Ľudia mu odpovedajú
Postavme sa proti policajnej brutalite Matovičovej vlády! Vyzýva na sociálnej sieti Matúš Šutaj Eštok z Hlasu-SD. Niektorí čitatelia však celú vec vidia inak. Podľa opozičného poslanca každý, kto má iný názor ako Matovič a jeho bábky, zrazu skončí... Čítať ďalej
17 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

------------------------------

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.