Aj Lučanský si odbehol LEN vypovedať a ..ďalej príbeh poznáme! Myslia si ľudia o zadržaní Fica
16 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Kde to žijeme? Čistý fašizmus! Aj takéto boli reakcie ľudí na sociálnych sieťach ohľadom zadržania predsedu Smeru-SD Roberta Fica políciou. "Postavme sa ľudia proti nim, hajzlom fašistickej vlády!" Zaznelo tiež od ľudí.

Báli sa pokojného protestu?

Krátko po šiestej hodine večer zobrala polícia lídra Smeru Roberta Fica spred Tyršoveho nábrežia. Fica zrejme zadržali preto, lebo protest mal byť v čase zákazu zhromažďovania, píše spravodajský web Aktuality.sk.

Fico v utorok na tlačovej besede ohlásil, že zorganizujú takzvaný autosprievod a jeho účelom má byť aj vyjadrenie názoru, že prezidentka Zuzana Čaputová „pochovala demokraciu".

Na petržalskom brehu Dunaja sa zhromažďovalo asi 50 ľudí, ktorí neboli v autách, lebo zrejme očakávali tlačové vyhlásenie pri Sade Janka Kráľa. Bol tam aj pripravený pult. 

Robert Fico tesne pred predvedením na políciu: To je nevídané. Cieľom podľa neho bolo zmariť protestné podujatie
Vážení čitatelia, prosím, ospravedlňte zníženú kvalitu ilustrácie, dostali sme ju priamo z procesu predvádzania Roberta Fica na políciu. Kým sme však uverejnili článok, video bolo z FB stiahnuté. "Takto vyzerá demokracia v priamom prenose" -... Čítať ďalej
16 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

Berú nám predsedu

Keď prišlo auto s Robertom Ficom, niekto z davu zakričal: „Berú nám predsedu.“ Vtedy sa ľudia pohli k autám, Fico zo svojho vozidla vystúpil. Pristúpila k nemu dvojčlenná policajná hliadka a oznámila mu, že musí ísť s nimi.

Fico sa stihol pristaviť pri novinároch a vyhlásil: „Takto vyzerá demokracia v priamom prenose. Chceli sme urobiť pokojný protest cez Bratislavu a pozrite sa na to.“ Dodal, že je to podľa neho nevídané a výsledok Matovičovho vládnutia.

S nespokojnosťou sa pretrhlo vrece

Okamžite tento zásah polície odsúdili aj ľudia na sociálnych sieťach. "To je ako zo zlého filmu,táto vláda už nemá žiadné zábrany.Slovensko čoskoro zmizne z mapy," napísala Helena.

Peter si zase myslí, že  by sme sa všetci, čo tu žijeme alebo aspoň väčšina, mali zobudiť a ísť na generálny štrajk. Ale to by nás muselo byť aspoň milión. Táto situácia začína byť už pomaly nebezpečná. Koho potom ďalej budú zatvárať. Neočkovaných?"

Tlačovka k zadržaniu Roberta Fica: Slovensko pochovalo demokraciu
Slovo pri rýchlo zvolanej tlačovej konferencii mal podpredseda Smeru - SD a podpredseda NRSR Juraj Blanár. Podľa neho boli policajti donútení zadržať Roberta Fica a museli konať v rozpore so svojím svedomím. Na príkaz policajného prezidenta... Čítať ďalej
16 | 12 | 2021 | Ján Papuga

František na to ide radikálnejšie: "Postavme sa ľudia proti nim hajzlom fašistickej vlády, zoberme pálky a poďme proti nim, MORHO SLOVAČ, preberme sa a nedajme sa týrať. Idú oni proti nám, tak poďme my proti nim a už sa nedajme byť touto špinavou fašisticku zapredanou vládou Západu Sorosom."

Evka: "Nebojte sa len choďte, boja sa pravdy vašej, pre boha, kde to žijeme? Čistí fašizmus! Policajti majú pomáhať a chrániť ľudí!"

Adelka: "Prvé, čo ma napadlo: aj Lučanský sa vrátil z dovolenky, aby LEN odbehol vypovedať...ďalej príbeh poznáme..."

Katka:  "Oni sa ho boja preto toto robia.Očakávam že to bude mať tvrdú dohru..."

Jano: "Tak toto je ozaj cez čiaru! Veď vy Ficovi naháňate preferencie! Určite budete aj po budúcich voľbách, v jeho službách!"

A to je len zopár citácií komentárov, s ktorými sa na sociálnych sieťach priam roztrhlo vrece. Uvidíme teda, akú to celé bude mať dohru. Budeme vás priebežne informovať.

R. Fico ešte pred zadržaním stihol prítomným povedať pár slov
Roberta Fica, predsedu najsilnejšej opozičnej strany vo štvrtok krátko pred 18. hodinou zadržala polícia na Tyršovom nábreží v Bratislave. Ohlásený protest Podľa hovorcu Smeru-SD Mažgúta zadržanie malo súvisieť so skutočnosťou, že protest bol... Čítať ďalej
16 | 12 | 2021 | Eka Balašková