Cigániková besnie proti Kollárovi pre nepodporenú novelu o nemocniciach: „Nechal si nabulíkať hlúposti“
16 | 12 | 2021 I Norbert Pančík

Poslanci Národnej rady (NR) SR podľa portálu topky.sk v utorok schválili dlho pripravovanú reformu našich nemocníc, avšak nie v plnom počte z radu koalície. V hlasovaní ju podporilo (len) 76 zo 146 prítomných zákonodarcov, v nasledujúcich číslach 68 bolo proti, dvaja sa zdržali. Návrh nepodporilo hnutie Sme rodina, ktorá je súčasťou vládnej koalície. 

Sme rodina návrh nepodporila

Po úplne nulovej podpore navrhovaného zákona zo strany Sme rodina sa do šéfa parlamentu na plné hrdlo pustila predsedníčka zdravotníckeho výboru v NR SR Jana Bittó Cigániková (SaS). Podľa jej vyjadrenia je tento výsledok hlavne hanba pre predsedu Sme rodina Borisa Kollára, uviedli topky.

Cigániková to predsedovi parlamentu natrela 

Už pred touto novelou s ňou dával najavo jasný nesúhlas šéf parlamentu Boris Kollár. V rámci vypočutia problémov precestoval nemocnice po regiónoch. Tam si údajne vypočul kritiku aj na tento konkrétny návrh, a preto sa ho rozhodol nepodporiť.

Zvláštne ticho k záchranárom z Prezidentského paláca. Asi nepatria k skupinám, ktorých problémy Z. Čaputová tak „citlivo vníma“
Tento týždeň sa tuším svet zbláznil. Teda aspoň ten náš, slovenský politický. Stalo sa niečo, čo by mi ani vo sne nenapadlo - policajti sa postavili proti záchranárom. Priznám sa, veľmi zle sa mi píšu tieto slová. Toto sa stalo u nás...? Keby sa... Čítať ďalej
16 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Tri hlasovania, tri problémy

Ako Topky ďalej píšu, v utorok sa okrem toho nehlasovalo len o nemocniciach, ale aj o rozpočte či národných parkoch. Jana Bittó Cigániková sa však upriamila práve na zmienené hlasovanie o reforme nemocníc. Neodpustila si poznámku ohľadom jeho cesty po regiónoch. „V čase, keď my sme viedli desiatky, stovky hodín odborných a zložitých diskusií, hľadali ideálne riešenia pre ľudí na Slovensku, keď sme potrebovali pomoc, vtedy si robil Boris Kollár tour po Slovensku. Jeho zastávky trvali 10-20 minút na jednotlivých súdoch a v nemocniciach," tvrdí Cigániková v statuse, ktorý zverejnila v stredu.

Kollár vraj nemá prehľad a robí si reklamu

„Výsledkom týchto návštev (okrem vlastného Pí-Ár) nebolo nič. Nepodal jediný pozmeňovací návrh, nedodržal jediné slovo a po 10-minútovom rozhovore s ním som zistila, že ani nemá prehľad, o čo v reforme zdravotníctva skutočne ide. Len si nechal nabulíkať hlúposti od ľudí, ktorí zatiaľ úspešne zničili každý pokus o akúkoľvek zmenu a výsledkom ich práce je dnešné katastrofálne zdravotníctvo. To fakt má byť IN bojovať za udržanie tejto katastrofy?" pýta sa Cigániková Kollára.

Pokutovaným záchranárom ponúkli pomoc. Heger ich spojil s Kotlebom a Ficom
Prezident Slovenskej komory zdravotníckych záchranárov František Majerský skončil v utorok na štyri hodiny v policajnej cele. Stalo sa tak po tom, čo sa boli záchranári spolu so zdravotnými sestrami „poďakovať“ za prístup politikov k postaveniu... Čítať ďalej
15 | 12 | 2021 | Ján Papuga

"Tvoja hanba, Boris"

Klub Borisa Kollára sľub dodržal a reformu skutočne nepodporil ani v schvaľovaní zákona ako celku, no napriek tomu aj tak prešla. „To, že Sme rodina nepodporila žiadnu z reforiem, je najmä tvoja hanba, Boris. Nás tak akurát učíš si zvykať, že sa na teba nedá pri najťažších krokoch spoľahnúť," (naložila) ešte Cigániková

Kollár údajne kládol podmienky z regiónov

Podľa topiek predseda Sme rodina už pred hlasovaním avizoval, prečo návrh nepodporia. Vraj sľúbil regiónom, že ak nebudú ich podmienky splnené, reformu nepodporí. Klub Sme rodina má 17 poslancov a reformu nepodporili už pri prvom čítaní.

Pridal sa aj Visolajský 

Záverom k argumentom Borisa Kollára sa pridal aj predseda Lekárskeho odborového združenia Peter Visolajský, ktorý sa vyjadril v tom zmysle, že reforma je nebezpečná pre slovenské zdravotníctvo. A vyzval všetkých poslancov, aby ju nepodporili.

Za masové očkovanie v čase pandémie zaplatíme vysokú cenu (Geert Vanden Bossche)
Názor Geerta Vandena Bosschea (The Epoch Times) Masové očkovanie proti koronavírusu v čase pandémie spôsobí globálnu katastrofu „epických rozmerov" Jeden z popredných svetových virológov a veľký zástanca očkovacích látok bije na poplach. Geert... Čítať ďalej
13 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

-------------------------

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.