Pokutovaným záchranárom ponúkli pomoc. Heger ich spojil s Kotlebom a Ficom
15 | 12 | 2021 I Ján Papuga

Prezident Slovenskej komory zdravotníckych záchranárov František Majerský skončil v utorok na štyri hodiny v policajnej cele. Stalo sa tak po tom, čo sa boli záchranári spolu so zdravotnými sestrami „poďakovať“ za prístup politikov k postaveniu záchranárov a zdravotníkov, píše sa v denníku SME.

František Majerský na túto problematiku poukazuje dlhodobo. Je tiež nezávislým komunálnym poslancom v Poprade a bývalým členom strany Za ľudí.

Kým predtým sa bez rúšok v minulosti pred zrakmi policajtov nerušene demonštrovalo, dvaja záchranári z prvej línii, vrátane prezidenta komory Františka Majerského, skončili v cele a boli obmedzení na osobnej slobode. Ich zadržanie vyvolalo mnoho reakcií.

Protest zdravotníckych záchranárov bol slušný a bez výtržností
Slovenská komora zdravotníckych záchranárov (SKZZ) si nie je vedomá toho, že by pri utorňajšom (14. 12.) proteste pred budovou Národnej rady (NR) SR konala protiprávne. Ako TASR informovali jej prezident František Majerský a viceprezident Michal... Čítať ďalej
15 | 12 | 2021 | Ivan Mihale/tasr

Premiér Heger (OĽaNO) ich arogantne priradil do jedného šíku s Kotlebom a Ficom. Robert Fico ich navštívil v cele a ponúkol im právnu pomoc. Boris Kollár (Sme rodina) sa ponúkol zaplatiť za nich pokutu. Generálny prokurátor dal preskúmať zákonnosť, odôvodnenosť a primeranosť úkonov a rozhodnutí v súvislosti so zadržaním záchranárov.

Medzitým parlament schválil rozpočet, v ktorom zatiaľ nijaké zvýšenie prostriedkov pre záchranárov nefiguruje...

Záchranárov dnes prepustili. Nebojujú len za platy
Na včerajšom proteste záchranárov pred Národnou radou Slovenskej republiky zadržali aj Františka Majerského, prezidenta Slovenskej komory zdravotníckych záchranárov. Dnes po prepustení s ním spravila rozhovor TV Markíza. Majerský opísal, čo sa... Čítať ďalej
15 | 12 | 2021 | Ján Papuga

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.