Slová pápeža: Každý človek je vzácny a má hodnotu
14 | 12 | 2021 I Norbert Pančík

Pápež František sa prihovoril členom Serafínskeho ústavu z Assisi, ktorý už neuveriteľných 150 rokov pomáha zdravotne postihnutým osobám,hlavne hluchonemým a nevidiacim .„Každý človek je vzácny, má hodnotu, ktorá nezávisí od toho, čo má, ani od jeho schopností, ale od jednoduchého faktu, že je osobou, Božím obrazom.“ Povedal.

Ako opisuje náš zdroj Serafínsky ústav z Assisi je nezisková cirkevná inštitúcia, ktorá podporuje a vykonáva rehabilitačné, psychoedukačné a sociálno-zdravotné aktivity pre deti a mladých dospelých so zdravotným postihnutím. Tento rok oslavuje okrúhle 150. výročie svojho založenia konkrétne svätým Ľudovítom z Casorie.

Na osobitnej audiencii so Svätým Otcom v pondelok 13. decembra v Aule Pavla VI. ho srdečne pozdravili zástupcovia detí, ktorým Serafínsky ústav pomáha, ich rodičia, zamestnanci ústavu, dobrovoľníci a všetci podporovatelia ústavu.

Roman Mikulec chce na policajtov telové kamery
Ministerstvo vnútra (MV) SR by chcelo vyhlásiť verejné obstarávanie na telové kamery pre policajtov na jar. Ako priblížil v utorok pred rokovaním vlády šéf rezortu Roman Mikulec (OĽANO), malo by ísť približne o 190 kamier. Podklady na súťaž vzídu... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová/TASR

Pápež František si skrze svojej návštevy spomenul na 4. október 2013.Výrazne na osobnosť sv. Ľudovíta z Casorie, ktorý sa inšpirovaný milostivou starostlivosťou svätého Františka o chorých a ľudí na okraji spoločnosti rozhodol založiť ústav pre nevidiacich a hluchonemých.

Podotkol, že: „...ak postihnutie alebo choroba sťažujú život, nie je o nič menej hodný toho, aby bol žitý, a žitý naplno,“ upozornil pápež František a ďalej pokračoval vo svojom prejave.„Je dôležité, aby sme sa na zdravotne postihnutého človeka pozerali ako na jedného z nás, ktorý musí byť stredobodom našej starostlivosti a záujmu, ale aj stredobodom pozornosti všetkých ľudí a politiky. To je cieľom civilizácie. Prijatím tejto zásady si uvedomujeme, že osoba so zdravotným postihnutím nielen dostáva, ale aj dáva. Starostlivosť nie je jednosmerné gesto, ale výmena darov.“Uzrejmil záverom.

Naďova podržtaška prestrelil: Igor, nájdeš odvahu zbaviť sa ho?
Vyzývam vládnu koalíciu k okamžitému odvolaniu Juraja Krúpu z postu predsedu Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť! Takto zareagoval na včerajšie Krúpove výroky o Putinovi opozičný poslanec a smerák Ľuboš Blaha vo svojom statuse na sociálnej... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.