Roman Mikulec chce na policajtov telové kamery
14 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová/TASR

Ministerstvo vnútra (MV) SR by chcelo vyhlásiť verejné obstarávanie na telové kamery pre policajtov na jar. Ako priblížil v utorok pred rokovaním vlády šéf rezortu Roman Mikulec (OĽANO), malo by ísť približne o 190 kamier.

Podklady na súťaž vzídu z prebiehajúcich prípravných trhových konzultácií. "Chceme naozaj zistiť, ako to funguje v praxi, či prenos dát bude fungovať do našich IT štruktúr ministerstva vnútra, a potom sa rozhodne ďalší postup," načrtol Mikulec.

K výberu nového policajného prezidenta minister povedal, že v prípade, ak prezidentka podpíše parlamentnom schválenú novelu zákona, jeho kandidátom by mohol byť Štefan Hamran. V súčasnosti prebieha výberové konanie podľa aktuálnej legislatívy, prihlásili sa dvaja kandidáti.

Zavrieť ústa za každú cenu? - Hnevá sa Juraj Štubniak
Zloba, arogancia a hlúposť. To sú podľa Štubniaka nepriatelia, ktorých máme dnes už vo vlastných radoch - na pracoviskách, či dokonca v rodinách. Dokonalý príklad arogancie Ponúka Juraj Štubniak na príklade lekára, pôrodníka Semmelweisa. Ten... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Eka Balašková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.