Nový prieskum! SMER - SD sa doťahuje na Hlas, ako sú na tom iné strany?
14 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová/TASR

Ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali v decembri, vyhrala by strana Hlas-SD so ziskom 19 percent hlasov. Na druhom mieste by skončila strana SaS s podporou 13,9 percenta. Tretia by bola strana Smer-SD s 13,7 percenta hlasov. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre reláciu Na hrane TV Joj na vzorke 1000 respondentov.

Hnutie OĽANO by podporilo deväť percent opýtaných. Progresívne Slovensko by získalo 8,6 percenta hlasov a hnutie Sme rodina 6,5 percenta. Nasleduje KDH so ziskom šiestich percent, ďalej Republika s 5,9 percenta.

Kto by ostal pred bránami parlamentu?

Pred bránami parlamentu by zostali Aliancia s 3,7 percenta hlasov a SNS s 3,6 percenta. Do NR SR by sa nedostali ani ĽSNS s 3,4 percenta a Za ľudí s 2,4 percenta.

Dobrú voľbu by volilo 2,2 percenta voličov, Spolu - občiansku demokraciu 0,7 percenta. Socialisti.sk a Strana zelených by mali po 0,4 percenta. Maďarské fórum a KSS by zhodne získali po 0,3 percenta hlasov.  

Zdravotníci podporujú záchranárov! Niektorí vyjadrili zdesenie
Lekárske odborové združenie (LOZ), Asociácia súkromných lekárov (ASL) SR či Slovenská lekárska komora (SLK) vyjadrili podporu zdravotníckym záchranárom, ktorí v utorok poobede protestovali pred budovou Národnej rady (NR) SR. Zásah polície považujú... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová/TASR

Počet mandátov

Hlas-SD by podľa výsledkov prieskumu získal 35 mandátov v parlamente, SaS a Smer-SD by mali zhodne po 25 poslancov. OĽANO by obsadilo 16 kresiel, Progresívne Slovensko 15 miest, Sme rodina by malo 12, Republika a KDH zhodne po 11 poslancov.
Zber dát prebiehal telefonicky od 7. do 13. decembra.

Samuel Marec: Fico sa zastal zdravotníkov
Publicista Samuel Marec sa na svojom facebookovom profile vyjadril k dnešnej horúcej téme o pokutovaní a zatknutí protestujúcich záchranárov. Spomenul si na to, ako sa ľudia vešali po bráne na úrade vlády a v neďalekom parku potom ostal... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Ján Papuga

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.