Komora lekárov: Rozpočet pre zdravotníctvo je likvidačný
14 | 12 | 2021 I Ján Papuga

Slovenská lekárska komora sa vyjadrila na svojom profile na sociálnej sieti k rozpočtu pre zdravotníctvo. Ak bude prijatý v predloženej podobe, je ohrozená prevádzka zdravotníckych zariadení a dostupnosť zdravotnej starostlivosti.

Slovenská lekárska komora v súvislosti so schvaľovaním rozpočtu apeluje na poslancov parlamentu, aby rozpočet v predloženej podobe neprijali. Pripomína v tejto súvislosti stretnutie najvýznamnejších zdravotníckych organizácií na pôde Komory 21. 10. 2021, kde  všetci zúčastnení dospeli k tomu, že plánovaný rozpočet v kapitole zdravotníctvo nedostatočne reflektuje problémy a potreby tohto rezortu. Ak bude napriek tomu schválený, ohrozí to kvalitu a dostupnosť zdravotnej starostlivosti pre pacientov.

Záchranári ostro kritizujú vládu! Tieto riadky naplnia čitateľa pocitom hnusu a odporu voči nej
Potiahnu pred parlament! Záchranári sa totiž dočkali vládnej "vďaky". Vláda ich "odmenila", zjavne "podľa zásluh". Nasledujúce riadky naplnia čitateľov pocitom hnusu a odporu. "Doteraz im totiž politici ďakovali za ich ťažkú prácu pri záchrane... Čítať ďalej
13 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

V záujme zachovania zdravotnej starostlivosti o občanov a rovnako v záujme všetkých zdravotníckych pracovníkov Komora žiada, aby bol prijatý taký rozpočet, ktorý bude riešiť personálnu stabilizáciu zdravotníckych pracovníkov, zabezpečí dostatočný rozvoj rezortu do budúcnosti a bude riešiť pandemickú situáciu.

Žiadosti sformulovali do troch bodov: 1. Zvýšiť rozpočet v kapitole zdravotníctvo minimálne na úroveň priemeru V4. 2. Legislatívnou úpravou prednostne stabilizovať počet zdravotníckych pracovníkov v systéme zdravotnej starostlivosti. 3. Zaviazať zdravotné poisťovne, aby nárast finančných prostriedkov preniesli v plnej výške do platieb za realizované výkony zdravotnej starostlivosti jej poskytovateľom.

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.

Ústavný súd okresal splnomocnenie hygienikov: Štátna karanténa mimo domova je protiústavná!
Štátna karanténa nariadená mimo domáceho prostredia je protiústavná! Rozhodol tak ústavný súd. Napadol zároveň ustanovenia zákona o ochrane verejného zdravia, ktoré umožňovali obmedzenie základných práv a slobôd na základe veľmi širokých a vágnych... Čítať ďalej
13 | 12 | 2021 | Diana Zaťková