Záchranári ostro kritizujú vládu! Tieto riadky naplnia čitateľa pocitom hnusu a odporu voči nej
13 | 12 | 2021 I Ivan Brožík

Potiahnu pred parlament! Záchranári sa totiž dočkali vládnej "vďaky". Vláda ich "odmenila", zjavne "podľa zásluh". Nasledujúce riadky naplnia čitateľov pocitom hnusu a odporu. "Doteraz im totiž politici ďakovali za ich ťažkú prácu pri záchrane ľudských životov v tejto ťažkej pandemickej dobe a teraz keď tú vďaku mali pretaviť do konkrétnych činov, nikto s nimi nechce rokovať ba ani sa rozprávať." Píše web čas.sk.

"Doteraz oni zachraňovali životy a zdravie ľudí v tejto republike, keď však oni potrebujú pomoc, tak sa jej nedočkali." Pripomína nami citovaný zdroj.

Vláda likviduje záchranárov priam programovo

"František Majerský je aktívny záchranár a prezident Slovenskej komory zdravotníckych záchranárov a pred pár dňami konštatoval: „Podľa prognóz Ministerstva zdravotníctva bude o 4 roky chýbať štvrtina záchranárov, no podľa predstaviteľov tejto krajiny nie sú záchranári hodní ani toho čo urobili pre ochranu hlucháňa hôrneho. Dnes sme už aj my ohrozený druh a politikom a poslancom nestojíme ani za takú pozornosť, ako ochrana hlucháňa hôrneho." Pokračuje v článku čas.sk.

Za pandémiu im pridali žobračenku

"Do národnej rady sa cez pozmeňovák k reforme nemocníc dostalo aj navýšenie miezd pre záchranárov zo súčasného koeficientu 1,05 násobku na 1,08 násobok priemernej mzdy. To znamená, že z 1190 € v základe v hrubom od 1.1.2022 poskočíme na neuveriteľných 1224 € v hrubom, teda presne o ️34 €. ️Vaša vďaka za 2 roky našej práce v pandémii a perspektíva pre našu nejasnú budúcnosť má hodnotu 34 eur. Tak vám teda aj my pekne ďakujeme. Som z toho veľmi nie sklamaný ale nahnevaný, lebo to čo sme my záchranári tu počas týchto posledných dvoch rokoch odviedli, by sme si ako záchranári zaslúžili úctu a rešpekt. No nikto z vlády ani parlamentu sa s nami nestretol. Dokonca ani z ministerstva zdravotníctva sa s nami nikto nestretol.“ Cituje čas.sk záchranára Majerského.

Protest pred parlamentom

Záchranári sa rozhodli dať o sebe vedieť priamo v Bratislave symbolicky 14.12 o 14,00 pred parlamentom. „Nejde tu o naše blaho a vysoké zárobky, ale o naše prežitie a záchranu životov ľudí v tejto krajine. Doba, keď nebude mať kto ísť k pacientovi, lebo väčšina z nás odíde za výrazne lepšími podmienkami do okolitých krajín je za dverami a ako sa zdá, nikoho z kompetentných to netrápi," zakončil podľa webu cas.sk záchranár František Majerský.

Ako sa k vám dostane odmena za očkovanie?
Stále sa nevie, koľko miliónov treba! Pred časom navrhol minister financií Igor Matovič odmenu pre zaočkovaných seniorov. Jeho nešťastný nápad s 500-eurovým poukazom neprešiel, no parlament nakoniec odsúhlasil, že šesťdesiatnici a starší dostanú... Čítať ďalej
13 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

_________________

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.

Zdieľať tento článok