Čisté bláznovstvo! Politika EÚ môže reálne viesť k vojne s Ruskom
14 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Toto už naozaj nie je sranda! Vy fakt chcete vojnu s Ruskom? Rozčúlil sa vo svojom vystúpení v Európskom parlamente europoslanec Milan Uhrík.

Konfliktná politika EÚ

Postoje Európskej únie, jej paktovanie s NATO ani prílišný tlak na Rusko sa očividne nepozdávajú europoslancovi zo Slovenska Milanovi Uhríkovi. "Z toho, čo tu počúvam, ma vyslovene až mrazí. Vy fakt chcete vojnu s Ruskom? Pretože presne k tomu táto konfliktná politika smeruje," rozohnil sa politik.

"Žiadate od Ruskej federácie, aby stiahla svoju vlastnú armádu zo svojich vlastných hraníc. Povedzte mi, kam majú ísť? Veď oni sú na svojom vlastnom území! Americká armáda je 8 tisíc kilometrov ďaleko od Washingtonu, tak mi povedzte, kto tu provokuje koho?" opýtal sa Uhrík v pléne.

O vojne sa už hovorí nahlas

Podľa politika Amerikou podporovaní politici štvú Európu do otvoreného konfliktu s Ruskom a už nahlas vravia o vojne.

"Tieto provokácie, ktoré sa tu predvádzajú, sú naozaj čisté bláznovstvo! Vy si neuvedomujete, že toto všetko môže reálne viesť k vojne? K reálnej vojne, kde budú zomierať ľudia aj na území strednej Európy, a kde sa aj my Slováci budeme musieť starať o obete pokryté krvou?"

Väčšina Rusov nevylučuje ozbrojený konflikt s Ukrajinou
Viac ako 75 percent opýtaných Rusov nevylučuje, že napätie v blízkosti východných hraníc Ukrajiny by mohlo prerásť do vojny s Ruskom. Vyplýva to z výsledkov prieskumu rešpektovaného ruského Analytického centra Jurija Levadu, známeho ako Centrum... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová/TASR

Na provokáciu treba tvrdú odpoveď

Podľa Uhríka práve takíto politici zabávajú verejnosť strašením o Covide a medzitým chystajú sankcie a tanky. Lebo vraj ruskí vojaci na ruských hraniciach sú provokácia, na ktorú treba "tvrdú odpoveď". "Ľahko sa im to hovorí, keď bojiskom pre americké drony a tanky bude Ukrajina a ich cestou Slovensko," upozorňuje europoslanec.

"Američania tvrdia, že Rusov treba nejakým spôsobom zatlačiť, pretože sú hrozbou, že pripravujú inváziu. To počúvame posledných sedem rokov," konštatuje.

Je to na hlavu

"My však konflikt s Ruskom nechceme! A odmietame byť bojiskom len preto, že agresívni americkí jastrabi dostali chuť na Ukrajinu a Rusko. Toje na hlavu, prepáčte," tlmočil v Európskom parlamente Uhrík názor určite aj veľkej časti Slovákov.

Skupina G7 varovala Putina pred tvrdými dôsledkami v prípade útoku na Ukrajinu
Popredné západné priemyselné krajiny naliehavo varovali Rusko pred útokom na Ukrajinu a pohrozili tvrdými dôsledkami, informuje gmx.net. „Na stretnutí G7 sme Vladimírovi Putinovi vyslali jasný odkaz," - vyhlásila britská ministerka zahraničných... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.