Belousovová: Ja sa rozhodne nehodlám stať pokusným králikom!
15 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Nielenže zažívame krízu v súvislosti s pandémiou, ale vládnu nám totálne neschopní a na vládnutie nepripravení politici! Presne toto si myslí o súčasnej situácii na Slovensku politička a exšéfka národniarov Anna Belousovová, ktorá stojí v súčasnosti na čele strany Národ a Spravodlivosť. 

Devastujú nás vzťahy v koalícii

Belousovová konštatuje, že napäté vzťahy medzi koalíciou a opozíciou nie sú nič neobvyklé. "Bolo by divné, ak by zvlášť takúto koalíciu, ktorá je absolútne neschopná, opozícia nekritizovala," hovorí politička pre portál nitranoviny.sk.

Podľa nej je však najhoršie to, že slovenskú spoločnosť devastujú zlé vzťahy vo vnútri koalície. "Nielenže zažívame krízu v súvislosti s pandémiou, ale vládnu nám totálne neschopní a na vládnutie nepripravení politici, ktorí sa naviac nevedia dohodnúť na žiadnych zásadných krokoch! A výsledok? Ideme doslova ku dnu," upozorňuje bývalá národniarka.

Nepomáha ani prezidentka

K upokojeniu situácie podľa Belousovovej nijako nepomohla ani prezidentka. Práve naopak. "Hrá len na seba, svoju popularitu a vôbec nerobí to, čo by mala robiť v tejto situácii hlava štátu, t.j. snažiť sa o zjednotenie nielen politickej scény, ale aj spoločnosti, dávať ľuďom nádej, pocit spolupatričnosti, jednoty. Takúto zlú politickú reprezentáciu Slovensko ešte vo svojej histórii nemalo…" konštatuje.

Pre Belousovovú sú všetky strany vládnej koalície rovnako zodpovedné za stav, v ktorom sa Slovensko nachádza takmer po dvoch rokoch ich devastačného vládnutia. Rovnako sú zodpovední všetci preto, lebo dávali a dávajú prednosť vlastným „korytám“ pred záujmom Slovenska. 

Michal Truban kritizuje? Matovič a Kollár sú šmelinári
V ostatnom čase to vyzerá na návrat Michala Trubana. On sám nevylučuje kandidatúru na predsedu mimoparlameneného Progresívneho Slovenska. Denníku N poskytol rozhovor, v ktorom sa vyjadril aj na tému niektorých koaličných lídrov. Po voľbách sa... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Eka Balašková

Kritička povinného očkovania

Belousovová je taktiež veľkou kritičkou protipandemických opatrení a plánovaného povinného očkovania. Podľa nej mali politici v prvom rade zvoliť úplne iný tón pre komunikáciu s občanmi. "My, občania, nie sme ich poddaní, ktorým treba stále plieskať nad hlavou bičom, trestať ich a vyhrážať sa im, posielať na nich políciu a armádu. Bolo a je chybou, že pandémiu riadia politici, aj keď sa snažia maskovať za nejakých „odborníkov“," vysvetľuje svoj postoj politička.

Zároveň upozorňuje, že všetky zlé rozhodnutia prijímali, a teda sú za ne zodpovední, vládni politici. "Oni majú zodpovednosť za zbytočné úmrtia kvôli zlému rozhodovaniu, nepripravenosti a stavu zdravotníctva. Na Slovensku je veľa schopných ľudí, odborníkov, ktorých názory vláda nechce počúvať. Prečo?!" pýta sa Belousovová.

Následne má aj odpoveď: "Lebo podľa koalície je jediným liekom na Covid očkovanie. Choroby sa však majú liečiť! A nie po telefóne! Ministerstvo zdravotníctva doteraz nedalo lekárom jednotné, jasné a vo svete používané postupy na liečenie Covidu," konštatuje.

Podľa političky máme druhýkrát smutné svetové prvenstvo v počte zomrelých na Covid. "To je vysvedčenie tejto vlády. Za toto raz budú braní na zodpovednosť."

Advokát Weis: Tak to sa vidí málo, Sulík má gule!
Sulík má pravdu! Prejavil odvahu, aká sa za posledný rok vidí málo. Takto ohodnotil Sulíkovu kritiku konzília odborníkov vo svojom blogu advokát Peter Weis. Šialené opatrenia Podľa Weisa možno málokedy v dnešnej dobe nejakého politika pochváliť.... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Tu nejde o potlačenie pandémie, ale o plnenie plánu zaočkovanosti

Ďalší problém vidí Belousovová v polarizácii spoločnosti na očkovaných a neočkovaných. "Ja nie som odborník – infektológ, ale zdravý rozum mi hovorí, že ak vírus môžu prenášať rovnako očkovaní ako neočkovaní, je nezmysel nechať zaočkovaných behať voľne bez testov a vytvárať v ich vedomí pocit nesmrteľnosti. Tvrdenie, ktoré zaznelo z úst mnohých vládnych politikov, že toto je pandémia NEZAOČKOVANÝCH je dôkazom ich hlúposti a nepochopenia vlastných úloh a zodpovednosti," konštatuje.

Podľa nej ak majú zaočkovaní voľnosť, a bez testov môžu chodiť kde chcú, potom to vedie len k jednému záveru: Tu nejde o potlačenie pandémie, ale o plnenie plánu zaočkovanosti, resp. zaočkovať čo najväčší počet ľudí je cieľ. 

Práve preto, že sa jedná stále o experimentálne vakcíny, je nezmysel, až zločin presadzovať povinné očkovanie. "Nútiť masy byť pod nátlakom súčasťou akéhosi celosvetového experimentu je určite v rozpore s medzinárodným právom, ľudskosťou a zdravým rozumom. Ja sa rozhodne nehodlám stať pokusným králikom," uzavrela Belousovová.

Komora lekárov: Rozpočet pre zdravotníctvo je likvidačný
Slovenská lekárska komora sa vyjadrila na svojom profile na sociálnej sieti k rozpočtu pre zdravotníctvo. Ak bude prijatý v predloženej podobe, je ohrozená prevádzka zdravotníckych zariadení a dostupnosť zdravotnej starostlivosti. Slovenská... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Ján Papuga

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.