Advokát Weis: Tak to sa vidí málo, Sulík má gule!
14 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Sulík má pravdu! Prejavil odvahu, aká sa za posledný rok vidí málo. Takto ohodnotil Sulíkovu kritiku konzília odborníkov vo svojom blogu advokát Peter Weis.

Šialené opatrenia

Podľa Weisa možno málokedy v dnešnej dobe nejakého politika pochváliť. Richard Sulík však podľa advokáta v tomto období správne naznačil, že opatrenia konzília „odborníkov“ sú šialené.

"Sulík chce toto konzílium doplniť o odborníkov z iných oblastí. Má svojím spôsobom pravdu," súhlasí Weis.

Lacnejšie riešenie

No má aj vlastný návrh. "My ponúkame ešte elegantnejšie a hlavne lacnejšie riešenie. Nariaďte konzíliu odborníkov diskusiu s odborníkmi alternatívy (napr. Hovorme spolu) v médiu, akým je RTVS. Po takejto relácii zistíte, že konzílium je vhodnejšie rozpustiť, ako ho dopĺňať," skonštatoval právnik.

Kocúrkovo - Sulík kritizuje konzílium, konzílium Sulíka a všetci politikov
Už ich nebudem brať vážne! Sú to ľudia, ktorí prijímajú „šialené rozhodnutia, riešia len to svoje“ a chýba im expertíza z akejkoľvek inej oblasti okrem ich vlastnej. Aj takto označil predseda SaS a minister hospodárstva Richard Sulík prácu konzília... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

"Zabezpečíme znalecké posudky, odborné vyjadrenia a medicínske podklady vrátane štúdií a SaS by spolu s iným poslaneckým klubom mohlo podať kvalifikovaný návrh na Ústavný súd SR a vyvolať tak konanie o súlade právnych predpisov tak, aby mohlo konečne dôjsť k vykonaniu testu proporcionality a posúdeniu primeranosti opatrení na odbornom základe," spresnil navrhovaný postup Weis.

Diskvalifikácia práce konzília odborníkov

Výsledkom podľa neho bude veľmi pravdepodobne, okrem iného efektu, diskvalifikácia práce konzília odborníkov. "Koniec koncov, jeho členovia sú v konflikte záujmov a už len to samo je diskvalifikačným kritériom," hovorí advokát.

Weis si myslí, že niekedy sú riešenia oveľa jednoduchšie, ako sa môžu na prvý pohľad javiť. "Richard Sulík prejavil každopádne odvahu, aká sa za posledný rok vidí málo. Uvidíme, čo z toho nakoniec vzíde," uzavrel Weis.

Mária Kolíková chce zmeniť trestanie politikov. O čo ide?
Trestanie volebnej korupcie by sa mohlo rozšíriť aj na prípady, keď niekto zoberie úplatok za to, že zabezpečí, aby iné osoby určitým spôsobom volili či hlasovali. Vyplýva to z navrhovanej novely Trestného zákona z dielne Ministerstva... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.