Prekvapujúce priznanie Putina
13 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Po rozpade ZSSR pracoval ruský prezident Vladimír Putin aj ako taxikár. Prezradil to nedávno v ruskej štátnej televízii, keď hovoril o dokumentárnom filme s názvom "Nedávna história", ktorý sa zameriava na obdobie prevratov v Rusku v 90-tych rokoch, informuje portál de.euronews.com.

Koniec ZSSR priniesol obdobie hospodárskej nestability, ktoré uvrhlo mnoho ľudí do chudoby, zatiaľ čo krajina prešla systémovou zmenou od komunizmu ku „kapitalizmu“.

„Je mi nepríjemné o tom hovoriť..."

„Niekedy som si musel privyrobiť," – hovorí ruský prezident Putin v dokumente a vysvetľuje, že občas pracoval ako taxikár, aby si prilepšil k príjmu. „Je mi nepríjemné o tom hovoriť, úprimne, ale, bohužiaľ, to bolo tak," – priznáva.

Putin oplakával rozpad Sovietskeho zväzu a raz ho dokonca označil za „najväčšiu geopolitickú katastrofu 20. storočia".

Rusko bolo centrom Sovietskeho zväzu, ktorý zahŕňal 15 republík a rozprestieral sa od Pobaltia na západe až po Strednú Áziu. V roku 1991 sa Sovietsky zväz rozpadol pre hospodárske ťažkosti.

Maďarsko: Ústavný súd zamietol Orbánovo odvolanie proti rozhodnutiu Európskeho súdneho dvora
Odvolanie maďarského premiéra proti nadradenosti práva EÚ nad vnútroštátnym právom neuspelo a maďarský Ústavný súd odmietol právomoc „spochybniť alebo preskúmať nadradenosť práva EÚ" v súvislosti s rozhodnutím Európskeho súdneho dvora proti... Čítať ďalej
12 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Putin ľutuje rozpad Sovietskeho zväzu

„Čo teda znamená rozpad Sovietskeho zväzu? Je to rozpad historického Ruska ako Sovietskeho zväzu," - cituje film ruského lídra.

Bývalý dôstojník KGB Vladimír Putin, ktorý už v minulosti vyjadril ľútosť nad rozpadom sovietskeho impéria, vo filme aj po 30 rokoch označil túto udalosť za „tragédiu pre väčšinu občanov".  Putin pracoval pre tajnú službu ako dôstojník v Drážďanoch. V roku 1990 sa vrátil do rodného Petrohradu, vtedajšieho Leningradu.

Nová šéfka nemeckej diplomacie hrozí Rusku v prípade eskalácie konfliktu na Ukrajine
Nová nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková na svojej inauguračnej návšteve Paríža podčiarkla „územnú celistvosť a zvrchovanosť Ukrajiny". Pohrozila Rusku politickými a hospodárskymi dôsledkami, ak napadne Ukrajinu, a povedala,... Čítať ďalej
12 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Uvažoval o práci taxikára

Ruské médiá označili vyhlásenie lídra Kremľa za prekvapivé priznanie "taxikára" Putina. Ešte v roku 2018 prezident v jednom rozhovore len tak medzi rečou povedal, že kedysi uvažoval o práci taxikára, uzatvára de.euronews.com.

(Medzititulky red. HD.)

Lukašenko zakázal dovážať potraviny zo Západu
Bielorusko v reakcii na sankcie oznámilo zákaz dovozu potravín z viacerých západných krajín, informuje epochtimes.de. Bieloruské úrady zverejnili dlhý zoznam potravín vrátane mäsa, mliečnych výrobkov, zeleniny, cukroviniek a soli, ktorých dovoz z... Čítať ďalej
09 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.