Nová šéfka nemeckej diplomacie hrozí Rusku v prípade eskalácie konfliktu na Ukrajine
12 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Nová nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková na svojej inauguračnej návšteve Paríža podčiarkla „územnú celistvosť a zvrchovanosť Ukrajiny". Pohrozila Rusku politickými a hospodárskymi dôsledkami, ak napadne Ukrajinu, a povedala, že Rusko za to „zaplatí vysokú cenu", informuje epochtimes.de.

Šéfka nemeckej diplomacie Annalena Baerbocková (Zelení) v prvý deň svojho pôsobenia koordinovala so svojím francúzskym kolegom Yvesom Le Drianom hlavné zahraničnopolitické otázky.

Obaja politici chcú hľadať európske riešenia konfliktu na Ukrajine, ako aj možného diplomatického bojkotu zimných olympijských hier v Číne.

Gazprom nedodržal slovo. Nenaplnil nemecké zásobníky. Zvyšujú sa obavy z nedostatku plynu
Ruský štátny podnik Gazprom zjavne nesplnil sľub Kremľa, že od 8. novembra naplní svoje zásobníky plynu v Nemecku, aby zmiernil napätie v plynovej kríze v Európe, píše epochtimes.de. Ešte viac sa vyprázdnili Podľa údajov priemyselného združenia... Čítať ďalej
12 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Rusko by „zaplatilo vysokú cenu"

„Územná celistvosť a suverenita Ukrajiny nie sú pre nás témou na diskusiu,“ – vyhlásila Baerbocková. „Rusko by zaplatilo vysokú politickú a ekonomickú cenu za opätovné porušenie ukrajinskej štátnosti,"- dodala. Cieľom je vyhnúť sa vojenskej eskalácii.

Le Drian privítal nedávne rozhovory medzi americkým prezidentom Joeom Bidenom a jeho ruským proťajškom Vladimírom Putinom o situácii na východnej Ukrajine. Zároveň zdôraznil, že o týchto otázkach sa musí diskutovať na európskej úrovni.

"Normandský formát nebol spochybnený," - uviedol Le Drian s odkazom na kolo rokovaní, na ktorých sa zúčastnili Nemecko a Francúzsko, ako aj Rusko a Ukrajina. Dodal,  že existuje spoločná vôľa zorganizovať takéto stretnutie čo najskôr na základe Minskej dohody.

Británia zavádza nové opatrenia proti mutácii Omikron
Británia v nedeľu oznámila dodatočné opatrenia s cieľom zastaviť šírenie koronavírusového variantu omikron. Od utorka sa zavádza pre plne zaočkované osoby, ktoré prišli do kontaktu s infikovaným človekom, povinnosť každodenného antigénového... Čítať ďalej
12 | 12 | 2021 | tasr
  

Baerbocková chce európsku odpoveď v otázke bojkotu olympiády

V súvislosti s možným diplomatickým bojkotom zimných olympijských hier v Číne obaja odborníci na zahraničnú politiku obhajovali spoločný európsky postoj.

Čína čelí ostrej kritike kvôli porušovaniu ľudských práv pri zaobchádzaní s Ujgurmi a Tibeťanmi či za potláčanie demokratického hnutia v Hongkongu a hrozby voči Taiwanu.

USA už medzičasom oznámili, že na olympijské hry v Číne nepošlú diplomatických, ani oficiálnych zástupcov. Pridali sa Austrália, Kanada a Veľká Británia, uzatvára epochtimes.de.

(Medzititulky red. HD.)

Peková: dokumenty o úmrtiach, vedľajších a budúcich účinkoch vakcín. Závažné zistenia!
Molekulárna biologička a aktivistka z Českej republiky Soňa Peková informovala o dokumentoch, ktoré hovoria o testovaní vakcíny Pfizer. Na príkaz súdu sa museli zverejniť. Prvé informácie z týchto dokumentov sú závažné. Ide o experimentálne vakcíny... Čítať ďalej
12 | 12 | 2021 | Ján Papuga

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.