Cestovný ruch je v koncoch: Opatrenia vlády nič neriešia, otvoríme aj napriek zákazu!
14 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Že vakcína je sloboda a riešenie, neplatí! Gastrosektor je už zúfalý. Je to už štvrtýkrát, čo prevádzky zostali počas pandémie zatvorené. A doterajšie opatrenia vlády nič neriešia.

Aliancia slovenskej gastronómie pripúšťa, že od 18. decembra sa otvoria prevádzky aj napriek zákazu. Doterajšie opatrenia vlády podľa nej nič neriešia. V pondelok to v Banskej Bystrici skonštatovali zástupcovia aliancie v rámci akcie Pohreb cestovného ruchu, informuje portál cas.sk.

Vakcína je sloboda? A pre koho?

„Cestovný ruch je pandémiou nového koronavírusu postihnutý najviac. Že vakcína je sloboda a riešenie, neplatí, lebo sme zasa zatvorení. Dodržiavame všetky hygienické opatrenia, odvádzame povinné odvody, rezervy sme už minuli,“ reagoval Michal Kič, riaditeľ horehronského hotela Partizán. Hovorí, že sme krajinou Európskej únie, ale na rozdiel od ostatných krajín sa u nás nesmú otvoriť prevádzky.

Ako dodal prezident Aliancie slovenskej gastronómie Viliam Pavlovský, po druhej vlne pandémie odišlo z gastrosektora už okolo 40 tisíc ľudí a číslo bude ešte narastať.

Hovoria vám antivaxer? Dobre, oni sú psychovaxeri, znie názor emeritného ústavného sudcu
"Čo je straš­nej­šie? Zlo­či­ny ko­mu­niz­mu ale­bo oh­ro­ze­nie po­vin­ným oč­ko­va­ním pro­ti CO­VID-19? Za ta­ké­ho­to skut­ko­vé­ho sta­vu je vý­hrou, že o ochra­nu pred zá­ko­nom či vy­hláš­kou za­vá­dza­jú­cou po­vin­né oč­ko­va­nie pro­ti... Čítať ďalej
13 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

Podľa členky prezídia Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska Veroniky Šiklovej, pomoc vlády by mala prichádzať tak rýchlo, ako dokáže zatvárať gastroprevádzky.

Podnikatelia na kolenách

Podnikatelia minuli už svoje rezervy, sú zadlžení a vláde dávajú jasné požiadavky. Ak do štvrtka (16. 12.) neuspejú, nevylučujú, že svoje prevádzky otvoria v režime OP i napriek zákazu.

„Gastrosektor je ako jediný nielen neoprávnene zatvorený, ale najmä neadekvátne kompenzovaný. Diskriminácia podnikateľov preto vyústila do regionálnych protestov," varuje Pavlovský. 

Na Vianoce sa všetci stretneme na svahu u Borisa Kollára!
Zakážu títo vládni diletanti Vianoce? Stále je totiž v platnosti zákaz stretávania sa rodín počas sviatkov, upozorňuje vo svojom statuse na sociálnej sieti opozičný poslanec a hlasák Erik Tomáš. Podľa Erika Tomáša môže vláda svojim amaterizmom... Čítať ďalej
13 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Ako to prispelo k zníženiu šírenia pandémie?

Gastro tak vláde adresuje poslednú výzvu na plnohodnotné kompenzovanie sektora, v opačnom prípade hrozí aj napriek pretrvávajúcemu lockdownu protest. "Je to už štvrtýkrát, čo zostali počas pandémie zatvorení. Ani jediný raz pritom nedostali vyjadrenie k tomu, ako ich zatvorenie prispelo k zníženiu šírenia pandémie,“ konštatoval Pavlovský.

„Vláda hovorí len o tom, že môžeme čerpať príspevok na zamestnanca, nikto z kompetentných však už nepovie, že 21 percent z neho zaplatíme vo forme dane z príjmu a 50 percent vrátime štátu vo forme odvodov,“ upozornil Kič.

„Toto nie je pomoc, je to len kompenzovanie za zákaz podnikať, na ktorý majú prevádzky zo zákona právo,“ doplnil Pavlovský. 

Drobova katastrofa s Arrivou pokračuje, každý hlupák by to zvládol lepšie!
Za daných podmienok vie podnikať každý hlupák! Pardon, každý nie. Poslanec parlamentu a predseda strany Život Tomáš Taraba sa vo svojom statuse na sociálnej sieti pustil do fiaska župana Juraja Drobu s prímestskou autobusovou dopravou a firmou... Čítať ďalej
13 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.