Hovoria vám antivaxer? Dobre, oni sú psychovaxeri, znie názor emeritného ústavného sudcu
13 | 12 | 2021 I Ivan Brožík

"Čo je straš­nej­šie? Zlo­či­ny ko­mu­niz­mu ale­bo oh­ro­ze­nie po­vin­ným oč­ko­va­ním pro­ti CO­VID-19? Za ta­ké­ho­to skut­ko­vé­ho sta­vu je vý­hrou, že o ochra­nu pred zá­ko­nom či vy­hláš­kou za­vá­dza­jú­cou po­vin­né oč­ko­va­nie pro­ti CV19, až k ne­mu dôj­de, sa na Slo­ven­sku ne­bu­de tre­ba uchá­dzať na Ústav­nom sú­de SR." vysvetľuje na odbornom webe pravnelisty.sk Doc. JUDr. Ján Dr­go­nec, DrSc., eme­rit­ný sud­ca Ústav­né­ho sú­du Slo­ven­skej re­pub­li­ky.

"Slo­ven­skí po­li­ti­ci a od­bor­ní­ci na všet­kých vý­znam­ných mies­tach ve­rej­nej mo­ci ako správ­ni psy­cho­vaxeri ne­ve­nu­jú po­zor­nosť kri­té­riám, pod­ľa kto­rých sa v sú­la­de s Do­ho­vo­rom o ochra­ne ľud­ských práv a zá­klad­ných slo­bôd a v sú­la­de s ca­se-law Európ­ske­ho sú­du pre ľud­ské prá­va má po­su­dzo­vať, či po­vin­né oč­ko­va­nie je v sú­la­de s čl. 8 Do­ho­vo­ru. Pre nich je sa­moz­rej­mé, že po­zor­nosť tre­ba za­me­rať vý­luč­ne na pre­sa­de­nie po­vin­né­ho oč­ko­va­nia. Prík­la­dom nech sú za­hra­nič­ní psy­cho­vaxeri. Tí sú ne­raz o krok, a pri vhod­nom vý­be­re vzo­ro­vých štá­tov aj o dva kro­ky, pred na­ši­mi psy­cho­vaxer­mi." Píše Doc. JUDr. Ján Dr­go­nec, DrSc.

Povinné očkovanie nie je nevyhnutné

"Za­ve­de­nie po­vin­né­ho oč­ko­va­nia pro­ti CO­VID-19 nie je ne­vyh­nut­né z dô­vo­du ochra­ny zdra­via. In­dí­cie naz­na­ču­jú, že roz­de­le­nie spo­loč­nos­ti na za­oč­ko­va­ných a ne­zaoč­ko­va­ných, kto­ré nas­le­du­je po oč­ko­va­ní, je cie­ľom, kto­ré­mu slú­ži oč­ko­va­nie pro­ti CO­VID-19. Pros­tred­níc­tvom oč­ko­va­nia štát­na moc zís­ka­va pod­po­ru v ra­doch oby­va­teľ­stva."

"Str­há­va na svo­ju stra­nu za­oč­ko­va­ných, kto­rí si neu­ve­do­mu­jú, že pri po­vin­nom oč­ko­va­ní ove­ľa me­nej ide o ochra­nu ich zdra­via ako ide o ochra­nu štát­ne­ho ná­si­lia vo­či ne­zaoč­ko­va­nej čas­ti po­pu­lá­cie. Pre­sa­de­nie zá­sa­dy Roz­deľ a pa­nuj, nie ochra­na pred CV19 je tým, o čo ide vo ve­ci. Ten­to zá­mer roz­hod­ne nes­te­les­ňu­je spl­ne­nie pod­mien­ky ne­vyh­nut­nos­ti pre­sa­de­nia po­vin­né­ho oč­ko­va­nia v de­mok­ra­tic­kej spo­loč­nos­ti." Citujeme doktora Drgonca.

Psychovaxerská vláda padne

"Inter­ne­to­vé te­le­ví­zie na Slo­ven­sku aj štan­dar­dné elek­tro­nic­ké mé­diá v cu­dzích štá­toch už tre­tí týž­deň pri­ná­ša­jú re­por­tá­že z čo­raz ma­so­vej­ších de­monštrá­cií pro­ti ob­me­dzo­va­niu ľud­ských práv proti­pan­de­mic­ký­mi opat­re­nia­mi, kto­ré sa ko­na­jú vo Vied­ni a v Ra­kús­ku vô­bec. Tr­va­jú­ce a na­ras­ta­jú­ce zhro­maž­de­nia sa spá­ja­jú s mož­nos­ťou, že psy­cho­vaxer­ská vlá­da, kto­rá vznik­la v Ra­kús­ku po od­stú­pe­ní Se­bas­tia­na­Kur­za, bu­de nú­te­ná od­stú­piť skôr, ako v Ra­kús­ku na­do­bud­ne účin­nosť zá­kon za­vá­dza­jú­ci po­vin­né oč­ko­va­nie."

Zaočkovať treba každého, kto nie je "náš"

"Veľ­mi nep­rí­jem­ná mož­nosť, kto­rú si is­tot­ne uve­do­mu­je vlá­da Slo­ven­skej re­pub­li­ky. Za­oč­ko­vať tre­ba kaž­dé­ho, kto nie je náš, pred 1. feb­ruárom 2022. Nes­kôr by to mož­no neš­lo. To je dô­vod, pre kto­rý tak na­lie­ha­vo vo­lá po za­ve­de­ní po­vin­né­ho oč­ko­va­nia pod­stat­ná časť parla­men­tnej koa­lí­cie aj zdan­li­vo ne­zá­vis­lá hla­va štá­tu neh­ľa­diac na práv­ne vý­znam­nú po­chyb­nosť o spl­ni­teľ­nos­ti pod­mie­nok ne­vyh­nut­nos­ti po­vin­né­ho oč­ko­va­nia pro­ti CV19 v do­siah­nu­tej fá­ze me­di­cín­ske­ho poz­na­nia o CO­VID-19 a o účin­nos­ti vy­vi­nu­tých vak­cín pro­ti ne­mu."

_______________

(Redakcia HD uverejnila krátený text emeritného sudcu Ústavného súdu Slovenskej republiky Doc. JUDr. Jána Dr­go­nca, DrSc., v originále ho nájdete na webe pravnelisty.sk. V článku na webe hlavnydennik.sk s titulkom "Eme­rit­ný sud­ca Ústav­né­ho sú­du kladie veľmi závažné otázky k nútenému očkovaniu" uverejníme nekrátený text.)

O fiasku Matovičovho zápasu s pandémiou píšu už aj "dezoláti a opice" vo Francúzsku
Toto Matovičovo ego ťažko predýcha. Na Slovensku stačí, aby on a jeho družina vyhlásili, že to sú názory opíc a dezolátov, prípadne "bastardov" z opozičných mafií, ako inak, "skorumpovaných". A mainstream ide ako vojenská kapela. Lenže, francúzsky... Čítať ďalej
13 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

______________________

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.