Aké budú ďalšie opatrenia? Gastro sa nemôže tešiť
08 | 12 | 2021 I Ján Papuga

Koalícia predstavila, ako budeme fungovať ďalej. Nakoniec sa predsa len dohodli. Budú výhody pre zaočkovaných, ale smutné správy pre gastroprevádzky. Informoval Nový čas.  

Od 10. 12. sa cestovanie zmení tak, že sa zavádza režim OTP na diaľkových autobusových a vlakových linkách a zrejme aj v MHD.

Kam sa vybrať na vianočné trhy? Pozrite sa, čo čakať v Maďarsku a Poľsku
Slováci sú aj tento rok ochudobnení o nezameniteľnú vianočnú atmosféru. Znovu sa musia zaobísť bez stretnutí pri stánkoch s tými najrôznejšími vôňami. U našich susedov si však s opatreniami ťažkú hlavu nerobia. Poľsko a Maďarsko sa rozhodli, že... Čítať ďalej
08 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Registrácia na vyplácanie 300 eur pre zaočkovaných dôchodcov bude nutná do 24. 12. SaS odmietala tento návrh podporiť. Nakoniec našli kompromis - bude sa vyplácať 300 eur v hotovosti. Podmienkou bude, aby sa seniori prihlásili na očkovanie do Vianoc a následne sa nechali očkovať do polovice januára. Ak už má človek nad 60 rokov, tri dávky očkovania, dostane 300 eur v hotovosti. Ak má dve dávky a prihlási sa na tretiu, dostane tiež 300 eur. Ak má len jednu dávku a dostane druhú, dostane 200 eur. Ak sa niekto doteraz nezaočkoval a do Vianoc sa registruje na prvú dávku, dostane 200 eur.

Jedlo si v reštauráciách budete musieť brať „cez okno“ alebo si ho nechať doviezť do 25. 12. V hoteloch bude len výdaj cez okienko alebo vám jedlo prinesú do izby. Nie je ešte jasné, či povolia aj fungovanie reštaurácií v bežnom režime.

Zväz cestovného ruchu: Odmietame byť rukojemníkmi rozhodnutí vlády! Má vôbec vláda nejaký plán?
Nelogické, neúčinné a výrazne poškodzujúce podnikanie a fungovanie prevádzok! Takto vidí rozhodnutia politikov vo vláde o opatreniach v súvislosti s epidemickou situáciou a lockdownom Zväz cestovného ruchu SR (ZCR). Zamestnávatelia a podnikatelia... Čítať ďalej
08 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

V režime OP začnú hotely fungovať najskôr 25. decembra

Naďalej platí, že v režime OP začnú hotely fungovať najskôr 25. decembra. Maximálne budú môcť byť naplnené na 75 % kapacity, povinný by mal byť aj PCR test (72 hod. starý) alebo Ag test (48 hodín starý od doručenia výsledku z MOM). Deti do 12 rokov takýchto rodičov s testom budú fungovať podľa pravidiel ako u rodičov. Otvorené budú aj vleky a lanovky a to už od 11. 12. Od 25. 12. budú otvorené fitnescentrá.

Pokiaľ sa bude situácia v nemocniciach zhoršovať a bude hroziť ich kolaps, minister zdravotníctva bude mať právomoc zatiahnuť takzvanú ručnú brzdu a všetky opatrenia prijaté v rámci uvoľňovania sa zrušia až do času, kým sa situácia v nemocniciach nestabilizuje.

Predseda Konferencie biskupov Slovenska žiada premiéra o sprístupnenie bohoslužieb, aj keď s obmedzeniami
Predseda Konferencie biskupov Slovenska bratislavský arcibiskup metropolita Mons. Stanislav Zvolenský včera predsedovi vlády vo svojom vyhlásení Eduardovi Hegerovi predniesol požiadavku slovenských biskupov, aby boli verejné bohoslužby znovu... Čítať ďalej
08 | 12 | 2021 | Norbert Pančík

Pomôžete nám?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.