Zväz cestovného ruchu: Odmietame byť rukojemníkmi rozhodnutí vlády! Má vôbec vláda nejaký plán?
08 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Nelogické, neúčinné a výrazne poškodzujúce podnikanie a fungovanie prevádzok! Takto vidí rozhodnutia politikov vo vláde o opatreniach v súvislosti s epidemickou situáciou a lockdownom Zväz cestovného ruchu SR (ZCR).

Zamestnávatelia a podnikatelia združení v ZCR sú z prístupu a rozhodnutí politikov znepokojení. Opatrenia považujú za nelogické, neúčinné a výrazne poškodzujúce podnikanie a fungovanie prevádzok, píšu Parlamentné Listy.

Z tohto dôvodu vyzývajú vládu, aby prehodnotila ohlásené pravidlá pre poskytovanie služieb cestovného ruchu. Chcú, aby podmienky boli porovnateľné s podmienkami v okolitých krajinách. Informoval o tom v stredu prezident ZCR Marek Harbuľák.

Vláda zrejme nemá plán

„Zároveň žiadame, aby boli zverejnené jasné kritéria a podmienky, pri splnení ktorých sa bude uplatňovať Covid automat. Ani po včerajšom (utorkovom) brífingu predstaviteľov vlády nie je jasné, akými pravidlami a opatreniami sa budeme riadiť po 9. januári 2022, teda počas zimnej turistickej sezóny,“ uviedol Harbuľák.

Podĺa zväzu totiž nie sú zodpovedané základné otázky, kedy a za akých okolností sa bude znova uplatňovať Covid automat. Chýbajúce odpovede podľa ZCR naznačujú, že vláda pravdepodobne nemá pre toto obdobie žiaden plán.

Bratislava sa zahalí do bieleho
Západ Slovenska sa čoskoro dočká bohatej snehovej nádielky. Tentoraz by mala biela perina vydržať dlhšie než pár hodín. Informuje Bratislava.dnes24.sk. Sneh je v Bratislave už roky vzácnosťou, no zároveň aj pohromou pri minimálnej pokrývke. ... Čítať ďalej
08 | 12 | 2021 | Ján Papuga

Opatrenia sú zmätočné a nedostatočné

Informácie o otvorení hotelov a lyžiarskych stredísk, ktoré budú len dočasne otvorené počas dvoch týždňov, sú podľa zástupcov cestovného ruchu nedostatočné a zmätočné.

Nič z toho nepovažujú za uvoľnenie podmienok. „Práve naopak. Podmienky, ktoré boli prezentované pre ubytovacie zariadenia, sa neuplatňujú ani počas lockdownu v rámci výnimiek, medzi ktoré patria aj tzv. biznis cestujúci. Ohlásené opatrenia preto považujeme za absurdné a nelogické, také, ktoré nie sú uvoľnením, ale neodôvodneným sprísnením pravidiel,“ upozornil Harbuľák.

Slováci radšej cestujú do zahraničia

Zväz cestovného ruchu opakovane poukazuje na skutočnosť, že opatrenia prijaté v súvislosti s tzv. lockdownom, umožňujú aj naďalej voľný pohyb a vycestovanie slovenských občanov do okolitých krajín a využívanie služieb hotelov, gastro prevádzok, lyžovania a iných, napríklad wellness služieb, najmä v susedných krajinách.

„Odmietame byť rukojemníkmi rozhodnutí vlády, ktoré sú neúčinné, neprispejú k zlepšeniu epidemiologickej situácie a v konečnom dôsledku spôsobujú iba zbytočné ekonomické škody domácim podnikom v cestovnom ruchu,“ dodal prezident ZCR.

Hlas podáva trestné oznámenie na košického župana: Čo Trnka vyparatil?
Vyzývame košického župana Rastislava Trnku na odstúpenie! Vyhlásil to vo svojom videu na sociálnej sieti Matúš Lukáč zo strany Hlas-SD. Zároveň smeruje na košickú prokuratúru trestné oznámenie. Predražené teplomery Počas posledných pár dní... Čítať ďalej
08 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.