Predseda Konferencie biskupov Slovenska žiada premiéra o sprístupnenie bohoslužieb, aj keď s obmedzeniami
08 | 12 | 2021 I Norbert Pančík

Predseda Konferencie biskupov Slovenska bratislavský arcibiskup metropolita Mons. Stanislav Zvolenský včera predsedovi vlády vo svojom vyhlásení Eduardovi Hegerovi predniesol požiadavku slovenských biskupov, aby boli verejné bohoslužby znovu sprístupnené, hoci s nevyhnutnými obmedzeniami ktoré by obrady sprevádzal.

Predseda Konferencie biskupov Slovenska Mons. Zvolenský s premiérom Hegerom spoločne hovorili o pandemickej situácii ktorá trápi Slovensko, avšak predovšetkým o aktuálnom lockdowne, ktorý obmedzil bohoslužby a s tým súvisiaci počet osôb na bohoslužbách. Sväté omše sú od 24. novembra možné maximálne pre šesť ľudí. V tomto znení sa s premiérom zhovárali o aktuálnej spoločenskej problematike na tému ľudských práv a slobôd, ku ktorým prirodzene patrí aj právo pre každého na náboženské vyznanie.

Matovič chce z 300-tisíc ľudí zodrať kožu! Pozrite, o čo menej platia Česi a Maďari
„Živnostník nemá živiť štát. Naopak, štát si má vážiť, že živnostník živí seba a svoju rodinu.“ To je heslo, ktoré si OĽaNO napísalo ešte v roku 2020 do svojho volebného programu. Dnes je všetko inak. Počet živnostníkov stále klesá Minister... Čítať ďalej
08 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Taktiež sa zhovárali o reakciách a následných akciách, ktoré v spoločnosti sprevádzali plošné zatvorenie kostolov a spoločne skonštatovali fakt, že cieľom rokovaní nemá byť reakcia na vyvolané emócie spojené a aktuálnym lockdownom „Ale efektívny spôsob rešpektovania náboženskej slobody ako esenciálnej súčasti života spoločnosti, aj v pandemickej situácii“ zdôraznili.Bratislavský arcibiskup metropolita Mons. Stanislav Zvolenský spoločne s premiérom Hegerom vyjadril nádej, že toto vedomie bude stabilnou súčasťou uvažovania pri podnikaní ďalších krokov zo strany verejných predstaviteľov a štátu.

Pomôžete nám?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.