Takto to ďalej nepôjde, tvrdia zdravotníci
07 | 12 | 2021 I Norbert Pančík

V Nemocnici sv. Cyrila a Metoda na Antolskej ulici v Petržalke dochádza k verbálnym a fyzickým útokom neočkovaných pacientov na persnonál nemocnice. Informovala o tom polícia na stránke Hoaxy a podvody- Polícia SR.

Zároveň dodáva, že agresívni pacienti na umelej pľúcnej ventilácii, nevládzu dýchať a  podľa polície netreba voči nim prijať opatrenia, ktoré by zabránili v ďalších útokoch na zdravotnícky personál.

Polícia zaznamenala tri takéto prípady vyhrážok

„V prvom prípade sa muž vyhrážal lekárovi, že ho zabije. Dlhodobo odmietal pľúcnu ventiláciu, na ktorú bol napojený v stave, keď sa nekontrolovateľne dusil. Napokon bol intubovaný,  ináč by čochvíľa zomrel,“ opisuje na svojom profile polícia.

Analytik Baránek: Tvrdenie, že Matovič je blázon, vyzerá byť pravdivé
O expremiérovi a ministrovi financií sa čoraz viac šíri myšlienka, že Matovič nie je zdravotne v poriadku. Samotný líder OĽaNO však o celej veci mlčí. Portál ereport.sk sa politického analytika Jána Baráneka opýtal, ako to celé číta on. A Matovič... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

V druhom prípade 

„Aj táto osoba je už na umelej pľúcnej ventilácii,“ Muži zákona disponujú informáciou, že aj v druhom prípade došlo zo strany iného pacienta k fyzickému ataku na sestričky.

V treťom prípade

Perosonál nemocnice dokonca ohrozoval pacient nožom! 

Ako opisujú, uvedené útoky nie sú na Slovensku vôbec ojedinelé. V minulosti pre ne zasadal dokonca aj krízový štáb. Terčom ich útokov nie sú len lekári na covidových oddeleniach, ale aj tí, ktorí podávajú vakcíny vo vakcinačných centrách. Pacienti sú agresívni „je len otázka času kedy ten tlak nevydržímé “ opísali svoje pocity.

Predseda VÚC Trnka a jeho obrovský problém
Tuctová korupčná schéma - košická župa si cez firmu županovho známeho kúpila teplomery. Ich štandardná cena je 400 eur, no župa zaplatila dvakrát toľko. Župan Trnka si zarobil na poriady problém. Kauzu sleduje Denník N. Dva maily zo súkromnej... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Chcete nám pomôcť?

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.