Lengvarský: Od piatka sa majú otvoriť obchody v režime OP, školy sa majú zatvoriť
07 | 12 | 2021 I Ivan Mihale/tasr

Od piatka (10. 12.) sa majú otvoriť obchody pre zaočkovaných a tých, ktorí prekonali ochorenie COVID-19 (OP). Od pondelka 13. decembra prechádza druhý stupeň základných škôl (ZŠ) a stredné školy (SŠ) na dištančné vzdelávanie. Naďalej má platiť zákaz vychádzania a núdzový stav. Na utorkovej tlačovej konferencii v parlamente to oznámil minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO). Dodal, že ostatné opatrenia majú platiť tak, ako ich avizoval v pondelok (6. 12.), čiže napríklad hotely sa majú otvárať od 25. decembra.

Premiér Eduard Heger (OĽANO) doplnil, že od piatka sa majú sprístupniť aj bohoslužby v kostoloch v režime OP s obmedzenými kapacitami.

Zatiaľ sa majú podľa ministra otvárať obchody, gastroprevádzky nie. Služby sa majú uvoľniť od 17. decembra a hotely a cestovný ruch od 25. decembra. "Je možné, že po rokovaniach a diskusiách s odborníkmi to bude o týždeň skôr," skonštatoval minister.

A. Belousovová k vláde: Za tieto zločiny na národe budú draho platiť!
Mimoparlamentná politička Anna Belousovová sa veľmi trefne zamýšľa nad povinným očkovaním, ktoré niektoré vlády chystajú pre ľudí nad 60 rokov. Téma dňa "Dnes je témou dňa povinné očkovanie ľudí nad 60 rokov. Možno by bolo načase, aby sa ozvali... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová doplnila, že druhý stupeň ZŠ a SŠ sa majú vyučovať online formou päť dní. Následne budú vianočné prázdniny. Je to podľa nej kompromis za otvorenie obchodov. Viac slobody pre zaočkovaných je podľa nej motiváciou dať sa zaočkovať. V tom vidí jediné východisko z pandémie. Verí, že po prázdninách sa školy otvoria, poukázala na vysoké percento zaočkovaných učiteľov i žiakov. "Určite bude snaha, aby tam, kde sú zaočkované školy, kde to funguje, boli prezenčne otvorené tak, ako je nastavený školský automat. To bude SaS s ministrom školstva presadzovať," avizovala.

V stredu (8. 12.) sa má oznámiť aj hraničný počet pacientov v nemocniciach, na základe ktorého bude mať Lengvarský "symbolickú ručnú brzdu" na zrušenie všetkých uvoľnení. "My sme sa zaviazali ako koaliční partneri, že to budeme akceptovať," povedal líder OĽANO a vicepremiér Igor Matovič.

SNS vyzýva vládu: Prestaňte deliť ľudí na zaočkovaných a nezaočkovaných!
Vláda delí ľudí na očkovaných a neočkovaných, namiesto zdravých a chorých! Upozorňuje na to vo svojom statuse na sociálnej sieti Slovenská národná strana. Vyzýva ministra zdravotníctva, aby namiesto tlaku na očkovanie začal hľadať riešenie ako... Čítať ďalej
07 | 12 | 2021 | Diana Zaťková