Pošta mení kvôli pandémii spôsoby doručenia zásielok. Kedy dostanete žltý lístok?
06 | 12 | 2021 I Norbert Pančík

Pošta je neoddeliteľnou súčasťou života každého z nás, bez ktorého si nevieme predstaviť chod našej spoločnosti. Slovenská pošta doručuje svojim zákazníkom denne tisíce zásielok po celom Slovensku. Jej zamestnanci v pobočkách, ako aj v teréne, prichádzajú do kontaktu s miliónmi obyvateľov. Aby sa minimalizoval blízky kontakt medzi doručovateľmi a klientmi, pošta upravila doručovanie doporučených zásielok a balíkov. Pluska prináša aktuálny zoznam zmien.

V dôsledku vyhláseného núdzového stavu v súlade s príkazom ministra dopravy a výstavby SR Slovenská pošta upravila doručovanie niektorých doporučených zásielok a balíkov s cieľom chrániť zdravie obyvateľov a zamestnancov pošty v prvej línii," povedala hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková a zhrnula body doručenia zásielok po prijatí nových opatrení 

Psychiater Dr. Ján Vevera má odkaz pre mainstream
Covid nám podľa MUDr. Jana Veveru Ph.D, prednostu psychiatrickej kliniky, FN Plzeň, ukázal okrem iného aj to, ako veľmi je chorá naša spoločnosť. Video na sociálnej sieti zverejnil MVDr. Jiří Žák. Dr. Ján Vevera bol hosťom Českej televízie a podľa... Čítať ďalej
06 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Po novom platí: 

Obyčajné listové zásielky

Doručovanie obyčajných listových zásielok pokračuje ako doposiaľ - doručovateľ ich vhodí do poštovej schránky. Ak je zásielka príliš veľká a nie je možné vhodiť ju do schránky, bude uložená v pobočke pošty a doručovateľ nechá v schránke oznámenie o uložení zásielky.

Doporučené zásielky bez doplnkových služieb

Doporučené zásielky bez doplnkových služieb doručuje Slovenská pošta vhadzovaním do domovej listovej schránky, pričom za deň doručenia sa považuje deň vhodenia takejto zásielky do schránky. Ak zásielku nemožno pre veľkosť vhodiť do poštovej schránky, bude uložená v pobočke pošty a doručovateľ nechá v schránke oznámenie o uložení zásielky.

Odborársky prezident v otvorenom liste: "Vážený pán skrachovaný premiér Matovič"
"Vážený pán skrachovaný premiér @Igor Matovič," píše v otvorenom liste Igorovi Matovičovi prezident Konfederácie odborových zväzov Slov enskej republiky - KOZ Marián Magdoško. Do listu redakcia HD nijako (s výnimkou medzititulkov)... Čítať ďalej
04 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

Úradné zásielky a dobierky 

Úradné zásielky, poistené listy, doporučené listy so službou „Dobierka“, „Doručenka/eDoručenka“, „Do vlastných rúk“, poštové poukazy na adresu a na výplatu doručovaných s peniazmi ako aj balíkové zásielky doručujú doručovatelia alebo kuriéri na otvorenom priestranstve (napr. pred bytovým domom, rodinným domom, sídlom organizácie), pričom doručovateľ privolá adresáta zvončekom. Hovorí hovorkyňa Slovenskej pošty.

Treba poukázať na fakt že „V záujme celospoločenskej ochrany Slovenská pošta vyzýva občanov, aby boli pri preberaní zásielok ohľaduplní, opatrní a zodpovední," uviedla hovorkyňa pošty Dorčáková. Pre minimalizovanie rizika šírenia nákazy COVID-19 aj naďalej platia už zavedené ochranné opatrenia nariadené Úradom verejného zdravotníctva SR. 

Záverom hovorkyňa Slovevenskej pošty poukázala aj na novinku-mobilnú aplikáciu ktorá sa práve zaužíva v Slovenskej pošte a to takzvaný BalíkoBOXov „Ak je to možné, pošta odporúča vybaviť potrebné záležitosti online, cez mobilnú aplikáciu alebo použitím BalíkoBOXov," dodala.

Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory

"Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú." Redakcia HD.