Odborársky prezident v otvorenom liste: "Vážený pán skrachovaný premiér Matovič"
04 | 12 | 2021 I Ivan Brožík

"Vážený pán skrachovaný premiér @Igor Matovič," píše v otvorenom liste Igorovi Matovičovi prezident Konfederácie odborových zväzov Slov enskej republiky - KOZ Marián Magdoško. Do listu redakcia HD nijako (s výnimkou medzititulkov) nezasahuje.

"Dostal sa ku mne tvoj facebookový status, v ktorom, ako je už u teba zvykom, opäť urážaš a zavádzaš. Neznížim sa na tvoju úroveň, ale ak sa tvoje urážky budú opakovať, nezastrašíš ma a dozvieš sa o sebe veľa nepekných vecí. Na Slovensku sa hovorí: ako si požičiaš, tak ti bude vrátené. Postupne si na svojich tlačovkách predstavil vraj „ daňovú revolúciu“, pričom druhý diel si venoval zamestnancom. Okrem iného z tvojich úst na tlačovej konferencii odznelo, že zamestnanci budú platiť jednu daň 19% a zamestnávateľ jeden odvod vo výške 39%. Všetci zamestnanci budú platiť rovnako a aj všetci zamestnávatelia budú platiť rovnako, rovnako za všetkých zamestnancov v štáte. Zrušia sa všetky výnimky. Tieto svoje slová snáď nepoprieš, aj keď u teba je všetko možné.

Ak náhodou Matovič nevie...

Systém sociálneho zabezpečenia policajtov podľa zákona 328/2002 Z.z. nie je osobitný preto, že mu tak hovoríme. On totiž má veľmi výrazné odlišnosti oproti sociálnemu poisteniu v zmysle zákona 461/2003 Z.z. Tento zákon sa vzťahuje na policajtov a vojakov, pričom pod pojmom policajt sa na účely tohto zákona rozumie príslušník Policajného zboru, Hasičského a záchranného zboru, Horskej záchrannej služby, Slovenskej informačnej služby, Národného bezpečnostného úradu, Zboru väzenskej a justičnej stráže a ozbrojený príslušník finančnej správy.

Nemáš ani len tušenie, čo je sociálne zabezpečenie

Avšak poďme k veci: tvrdíš, že moje vyjadrenie o likvidácii sociálneho zabezpečenia policajtov je „podlá lož“. Žiaľ, myslím, že ty nemáš ani tušenie, o čom je sociálne zabezpečenie „policajtov“. Ak áno, vysvetli, prosím, ako teda bude financované sociálne zabezpečenie „policajtov“ v zmysle zákona 328/2002 Z.z. podľa tvojej, vraj, daňovej revolúcie. Na tvojej tlačovke zaznelo, že začínaš verejnú diskusiu. Tak ja v nej teraz len pokračujem. Som veľmi zvedavý a so mnou desaťtisíce zamestnancov, ktorých sa to dotýka, aká bude tvoja odpoveď.

Nechutné klišé, ktoré s obľubou používaš, ako „Nebojte sa, dobre bude!“, alebo obvinenia „Je to podlá lož!“, si odpusť. Chcem počuť konkrétne čísla a vidieť mechanizmus, ako bude jednotný odvod fungovať, či sa bude deliť, ak áno, tak na aké položky sa bude deliť jednotný odvod zamestnávateľov vo výške 39%. Toľkoto na začiatok diskusie, lebo tých otázok máme viac."


Marián Magdoško, prezident KOZ SR
(zdroj videa TA3 a FB MF SR)

Pozrite si originál video matovičovej tlačovky (výstrih), zdroj - stránka FB Konfederácia odborových zväzov Slovenskej republiky - KOZ SR

 

Branislav Becik: Prečo mlčí "vládny valec" o automobilkách?
"Hrozí nám osud, ako americkému Detroitu?" Pýta sa v príspevu na sociálnej sieti Branislav Becík, starosta obce Dvory nad Žitavou. Podľa Branislava Becíka, nikde nepočuť fakty o prepade predaja automobilov o viac ako 40%, ale zato nás stíha vládna... Čítať ďalej
04 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

________________

Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory

"Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú." Redakcia HD.