Psychiater Dr. Ján Vevera má odkaz pre mainstream
06 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová

Covid nám podľa MUDr. Jana Veveru Ph.D, prednostu psychiatrickej kliniky, FN Plzeň, ukázal okrem iného aj to, ako veľmi je chorá naša spoločnosť. Video na sociálnej sieti zverejnil MVDr. Jiří Žák. Dr. Ján Vevera bol hosťom Českej televízie a podľa Jiřího Žáka veľmi racionálne "natrel" mainstream, ale aj vládu a lekárov, ktorí vytvárajú prehnaný strach a rozďeľujú svojich pacientov. A tým aj celú našu spoločnosť

Dr. Vevera vysvetľuje, že agresia rastie. Nie je to podľa neho iba kvôli pandémii, ale je to následok mnohých iných vecí, ktoré na ľudí vplývajú. "Lekári ošetria omnoho viac pacientov, ako inokedy, ale nepomáhame všetkým pacientom," vysvetľuje.

Agresia podľa Dr. Veveru je viac ako v očkovacích centrách citeľná na miestach, kde sa vykonáva testovanie.Myslí si, že jeden z dôvodov je to, že ten, kto sa ide testovať, tak si ide pre vstupenku k normálnemu životu a ešte si za ňu musí každý zaplatiť nie malé peniaze.

Ide o ľudí, ktorí sú podľa neho z tohto úkonu frustrovaní a prirodzenou reakciou na frustáciu je podľa neho agresia, ktorá nie je fyzická, ale viac psychická.

Ďalšia rana pre Igora Matoviča od občanov. Vezme na vedomie?
Politická relácia televízie Markíza Na telo priniesla aj výsledok najnovšieho prieskumu agentúry Focus. Potom, ako vláda Eduarda Hegera prepadla naposledy u občanov v dôveryhodnosti, prichádza ďalšia rana. Občanom sa nepozdáva ani daňovo-odvodová... Čítať ďalej
06 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Excesy sú živené novinármi

Podľa Dr. Veveru, ale excesy, ku ktorým u niektorých ľudí dochádza sú živené novinármi. Dáta totiž podľa neho hovoria o inom. Dr. Vevera a jeho kolegovia majú k dispozícii dáta, podľa ktorých násilie v období locdownu klesá. "Samozrejme, toto nie je lákavá správa pre novinárov, takže o tej sa nedozvieme," hovorí Dr. Vevera v relácii pre Českú televíziu. A dodáva, že verejnosť by mala vedieť aj o takýchto správach. O tom, že skutočne veľké násilie klesá. A mainstreamu medzi riadkami zrejme odkázuje, aby informovali objektívne o všetkých udalostiach. 

Kolíkovej prešľap voči hoaxerom
Podľa portálu pravda trestným činom má byť, podľa ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej, rozširovanie nepravdivej informácie (hoax). Informácie, ktorá môže vyvolať vážne znepokojenie obyvateľstva alebo ho ovplyvniť pri jeho rozhodovaní o... Čítať ďalej
06 | 12 | 2021 | Norbert Pančík

Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory

"Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú." Redakcia HD.