Poslanec Šefčík(OĽaNO) sa vyhovára kvôli fotke
06 | 12 | 2021 I Eka Balaskova

Ako zvládnuť duchovnú prípravu na Vianoce aj v tomto lockdownovom období, keď sa ľudia nemôžu zúčastniť na svätej omši alebo bohoslužbe... To je otázka, ktorú si kladie množstvo veriacich. Poslanec Marek Šefčík im dal na svojej nástenke na sociálnej sieti dobrú radu.

Otvorený kostol

"Dopoludnia sme si pozreli online svätú omšu v televízii. Teraz večer sme boli na krátkej prechádzke a videli sme, že sa v kostole svieti, píše poslanec z konzervatívnejšieho konca spektra OĽaNO: "Stlačili sme kľučku, bolo otvorené. Vnútri len náš pán farár. Potešil sa, že sme prišli. Krátko sme sa pomodlili a boli na prijímaní. Pre individuálnu návštevu sú kostoly otvorené a ak chceme, cestu tam si nájdeme. Každý. Ak nie, tak budeme radšej šomrať, hľadať výhovorky, nadávať." Tiež čitateľovi napadlo, že čo chcela rodina pána poslanca v čase zákazu vychádzania na ulici?

Športový areál v Čilistove - veľké plány plné strát
Viete, čo je X-Bionic Sphere? Športový komplex v Šamoríne, ktorý bol roky pripisovaný finančníkovi Mariovi Hoffmanovi. Oficiálne ho však cez cyperskú schránku vlastnil človek z Komárna - Marián Zubo. Viac o téme písal Index/SME. Ani to už... Čítať ďalej
06 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Sebareflexia? No buďte bez obáv

"Verím, že budeme disciplinovaní, že sa nám situácia zlepší a Vianoce už budú síce s obmedzeniami, ale s väčším počtom ľudí v kostoloch. Komunikovali sme o tom aj s premiérom tento týždeň a ten prisľúbil, že ak to bude čo i len trošku možné, tak sa aj v tejto oblasti budú opatrenia uvoľňovať. Dnes sa však nachádzame v humanitárnej kríze, ktorá sa prejavuje najmä v nemocniciach." Konštatuje poslanec Šefčík. O nejakom vyvodení dôsledkov, prečo sa v tej kríze nachádzame však nepadne ani slovo.

Koľko takých nám ešte doprajú

"Možno je to všetko skúška našej vytrvalosti vo viere," zamýšľa sa koaličný poslanec, "skúška nášho odhodlania zdolávať prekážky. Možno je to doslova test našej viery, či je povrchná, iba tradičná, alebo hlboko zakorenená pevne v našich srdciach a ani takéto skúšky ju nenalomia." Zdá sa však, že pán poslanec nemá problém vodu kázať a víno piť. 

V cukrárni na dlani námestia si už nedáte nič
Cukráreň v malom meste. Doslova taká, o akej kedysi spievala Marika. Pár stolov pre rodiny s deťmi, detský kútik. Ona, aj jej dve dcéry, ktoré tam robili, poznali svojich zákazníkov po mene a zákazníci nechodili do cukrárne na námestí, ale na... Čítať ďalej
06 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Pán poslanec pozabudol

V ostatných dňoch sa na nás z každej strany valia "vyhrážky" policajného prezidenta a hygienikov, že kontroly zákazu vychádzania budú prísnejšie a ako máme dodržiavať lockdown. Na podvečerné prechádzky sa tento zákaz nevzťahuje? Alebo sa nevzťahuje len na prechádzky rodín poslancov? Bežných ľudí treba držať nakrátko, pekne seďte doma, no pán poslanec si odfotí svojho potomka, ako kľačí na dlážke v kostole?

Prianie nesmie chýbať

"Všetkým prajem pokojné decembrové dni a kresťanom radosť z prípravy na Jeho príchod. On príde na svet ako Dieťa a túži predovšetkým vojsť do našich pripravených sŕdc, až potom do kostolov. O tom som presvedčený..." Povzbudzuje ľudí, aby vydržali poslanec Šefčík. Skúste pán poslanec namiesto moralizovania nad našou vierou a prípravou na Jeho príchod porozjímať aj nad tým, aký príklad dávate vy, v poslaneckých laviciach nám, občanom. 

Nemilosrdní diskutéri

"Ďalší, čo hovno chápe a nie to, že je potrebné obmedziť mobilitu okrem tých esenciálnych potrieb. Adios." napísal jeden z komentujúcich. Ďalšia si všimla, že nie je v poriadku "nastajlovať" si dieťa do kľačiacej pozície kvôli fotke na sociálnu sieť. "Verte, že dieťa, čo má rok a pol nijako "nenašteľujete", ono si robí čo chce Tak sa mi to páčilo, vytiahol som mobil z kočíka a rýchlo ho cvakol. Ani minútu tak nebol a potom, kým sme sa pomodlili, tak sa prechádzal okolo lavíc. Oj ľudia, ako nedokážeme vnímať dobro a zrak nám zacloní zavše filter zla. Je mi to ľúto." reagoval autor statusu na kritiku.

Podporíte nás?

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Redakcia HD