Po očkovaní mala závažné príznaky. Ministerstvo arogantne odškodné odmietlo (VIDEO)
06 | 12 | 2021 I Ján Papuga

V Českej republike rok a pol platí zákon, na základe ktorého môžu žiadať ľudia odškodné za problémy po očkovaní covid 19. Doposiaľ však nikto v žiadosti o odškodné neuspel.  Bližšie informovala CNN Prima News.

Pani Oľga trpí po očkovaní obrnou lícneho nervu. Ministerstvo zdravotníctva odkázalo, že na odškodnenie nemá nárok. „Rozbolela ma ruka, bolesť postupovala do ramene cez krčnú chrbticu až do ucha,“ hovorí o nepríjemnej skúsenosti. Vtedy tomu nevenovala pozornosť. Myslela si, že sú to bežné vedľajšie príznaky.

Zaočkovaná krajina hlási najväčší počet prípadov od februára
Portugalsko, jedna z najzaočkovanejších krajín, hlásilo v sobotu skokový nárast prípadov nákazy koronavírusom. Viac informácií na počudovanie podala mienkotvorná podala TV Markíza. Portugalské úrady oznámili, že za posledných 24 hodín v krajine... Čítať ďalej
06 | 12 | 2021 | Ján Papuga

Stav po očkovaní sa zhoršoval

Jej stav sa však zhoršoval, silno ju rozbolela polovica hlavy a bolesť nešla ničím utíšiť. „Šiesty deň po očkovaní sa mi zdalo, že mám niečo s ústami. Keď som sa ráno zobudila, mala som ochrnutú polovicu tváre,“ pokračovala pani Oľga. Praktická lekárka ju poslala na neurológiu a na bolestivé vyšetrenie odberom punkciou. Všetky výsledky boli negatívne.

Hlava XXII českého ministerstva zdravotníctva

Lekári jej potvrdili, že na 99 % jej obrnu spôsobilo očkovanie. S tým súhlasilo aj ministerstvo zdravotníctva: „Pre vakcínu Comirnaty ide o očakávaný nežiaduci účinok.“ Oľga doložila všetky lekárske správy. To však nestačilo. Po žene chceli aj znalecké posudky. Podľa spolku Rozalio, ktorý pomáha poškodeným ľuďom s administratívou, sú práve posudky v gescii ministerstva. Znalecký posudok je však aj finančne náročný.

Hlavná hygienička v Česku: Netreba sprísňovať opatrenia
Hlavná hygienička Pavla Svrčinová nevidí dôvod k sprísňovaniu opatrení proti covidu 19. Je potrebné dodržiavať aktuálne pravidlá aspoň do Vianoc. O možnom sprísnení pravidiel hovorila námestníčka ministra zdravotníctva. Bližšie informovali České... Čítať ďalej
06 | 12 | 2021 | Ján Papuga

Zákon napísaný tak, aby nikto nezískal odškodnenie

Pani Oľge zdravotné problémy pretrvávajú: „Povädla mi polovica tváre, šušlem a možno bude musieť ísť na operáciu s okom, pretože do nemôže úplne zatvoriť.“ I keď ide o značné komplikácie, ministerstvo arogantne vyhlásilo: „Podľa názoru ministerstva nejde o obzvlášť závažné ublíženie  na zdraví.“ Podľa advokátky ministerstvu nahráva do kariet formulácia „obzvlášť závažné ublíženie na zdraví“. To sa vykladá tak, že musíte umierať, aby ste niečo dostali. Zákon je napísaný tak, aby sa vlk nažral a koza zostala celá.

Snáď sa bude ľahšie vybavovať odškodné u pani Zuzany. Tá po dávke dostala anafylaktický šok, ktorý sa ešte niekoľko ráz zopakoval. Po druhej dávke sa jej problémy výrazne zhoršili. Vrátili sa astmatické záchvaty. A súčasťou jej života sa stalo adrenalínové pero. Žena by podľa vykonávacej vyhlášky, ktorá ešte nie je schválená, mala nárok na odškodnenie.

ORF: Za odmietnutie povinného očkovania v Rakúsku bude hroziť pokuta 600 eur!
Za nedodržanie povinnosti dať sa zaočkovať proti novému koronavírusu, ktorá má v Rakúsku platiť od 1. februára 2022 pre všetkých obyvateľov od 14 rokov, bude hroziť pokuta vo výške 600 eur. Tá sa môže opakovať každé tri mesiace, pričom najvyššia... Čítať ďalej
06 | 12 | 2021 | Ivan Mihale/tasr

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory, využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!