Hlavná hygienička v Česku: Netreba sprísňovať opatrenia
06 | 12 | 2021 I Ján Papuga

Hlavná hygienička Pavla Svrčinová nevidí dôvod k sprísňovaniu opatrení proti covidu 19. Je potrebné dodržiavať aktuálne pravidlá aspoň do Vianoc. O možnom sprísnení pravidiel hovorila námestníčka ministra zdravotníctva. Bližšie informovali České noviny.

Svrčinová považuje súčasnú epidemickú situáciu v Česku za vážnu, no nevidí dôvod na sprísňovanie. Skôr si predstavuje to, aby sa dbalo o dodržiavanie aktuálnych opatrení aspoň do Vianoc.

Ako zlepšiť imunitu našich detí?
Oslabená imunita detí môže znamenať vážnu prekážku v živote rodiny. Posilnenie imunity pritom nemusí byť zložité. O imunite a o tom, ako sa dá posilniť napísal vegmart.sk. Imunitný systém je presne tým, čím ho označujeme - je to systém. Zahŕňa... Čítať ďalej
06 | 12 | 2021 | Ján Papuga

Naopak, o sprísnení pravidiel hovorila Martina Koziar Vašáková z ministerstva zdravotníctva. Nové opatrenia by sa mali týkať počtu osôb vo vnútorných priestoroch, čo by sa dotklo najmä kultúrnych podujatí. Uvažuje sa aj o nosení rúšok počas vyučovania v školách.

Šírenie koronavírusu v Česku sa v posledných dňoch spomaľuje. Riaditeľ Ústavu zdravotníckych informácií a štatistiky Ladislav Dušek v nedeľu v Českej televízii povedal, že pandémia je na vrcholu, ba za ním. Varoval však, že záťaž nemocníc zostane do Vianoc vysoká.

Belgicko: Skupina protestujúcich sa dostala do zrážok s políciou
Pri demonštrácii proti pandemickým opatreniam v Belgicku použila v nedeľu polícia voči niektorým protestujúcim vodné delá a slzotvorný plyn. Skupina mladých ľudí predtým bezpečnostné zložky napadla rôznymi predmetmi a petardami, informovala tlačová... Čítať ďalej
05 | 12 | 2021 | tasr

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory, využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!