Zaočkovaná krajina hlási najväčší počet prípadov od februára
06 | 12 | 2021 I Ján Papuga

Portugalsko, jedna z najzaočkovanejších krajín, hlásilo v sobotu skokový nárast prípadov nákazy koronavírusom. Viac informácií na počudovanie podala mienkotvorná podala TV Markíza.

Portugalské úrady oznámili, že za posledných 24 hodín v krajine zaznamenali 5 649 nových prípadov infekcie, čo je najvyšší počet za jeden deň od 6. februára. V rovnakom čase zomrelo ďalších 22 ľudí s ochorením COVID-19. Takýto počet obetí pandémie v Portugalsku evidovali naposledy 10. marca.

ORF: Za odmietnutie povinného očkovania v Rakúsku bude hroziť pokuta 600 eur!
Za nedodržanie povinnosti dať sa zaočkovať proti novému koronavírusu, ktorá má v Rakúsku platiť od 1. februára 2022 pre všetkých obyvateľov od 14 rokov, bude hroziť pokuta vo výške 600 eur. Tá sa môže opakovať každé tri mesiace, pričom najvyššia... Čítať ďalej
06 | 12 | 2021 | Ivan Mihale/tasr

V Portugalsku je plne zaočkovaných približne 88 percent z 10,3 milióna obyvateľov. Napriek tomu je tento štát v lepšej situácii než mnohé iné krajiny Európy. Vláda v Lisabone však zdôrazňuje potrebu opatrnosti. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti bolo približne 130 ľudí s covidom v porovnaní s vyše 800 pacientmi z minulej zimy.

Od stredy 1. 12. platia v Portugalsku znova prísnejšie protipandemické opatrenia. Všetci návštevníci prichádzajúci leteckou dopravou musia bez ohľadu na zaočkovanie predložiť negatívny výsledok testu. Zaočkovaní ľudia a tí, ktorí covid prekonali, potrebujú rovnako ako nezaočkovaní negatívny test pri vstupe do barov, diskoték, nemocníc, domovov pre seniorov či na hromadné podujatia. Okrem toho v krajine opätovne platí všeobecná povinnosť nosiť rúška vo všetkých uzavretých verejných priestoroch.

Belgicko: Skupina protestujúcich sa dostala do zrážok s políciou
Pri demonštrácii proti pandemickým opatreniam v Belgicku použila v nedeľu polícia voči niektorým protestujúcim vodné delá a slzotvorný plyn. Skupina mladých ľudí predtým bezpečnostné zložky napadla rôznymi predmetmi a petardami, informovala tlačová... Čítať ďalej
05 | 12 | 2021 | tasr

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory, využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!