Miliardár Gates hovorí nie bioteroristickým útokom
06 | 12 | 2021 I Norbert Pančík

Miliardár Bill Gates v rozhovore pre  Policy Exchange  s britským predsedom užšieho výboru pre zdravotníctvo Jeremym Huntom povedal, že všetky vyspelé krajiny sveta, by sa mali pripraviť na bioteroristické útoky.

Navrhuje vytvorenie pracovnej skupiny

Jeden z najbohatších mužov planéty varoval vlády jednotlivých štátov, aby sa pripravili na teroristické útoky pravých kiahní spolu s budúcimi pandémiami tak, že investujú miliardy do výskumu a vývoja týchto vírusov. Taktiež navrhuje vytvorenie pracovnej skupiny, ktorá by hrozby bioterorizmu skúmala už v samom zárodku svojej existencie, ako uvádza stránka topky.sk Spojené štáty a Veľká Británia ako svetové veľmoci, by podľa neho mali minúť desiatky miliárd na financovanie výskumu. Hoci sú to enormne astronomické výdavky, mohlo by to viesť k odstráneniu rôznych foriem chrípky a prechladnutí, ktoré dokážu podlomiť imunitu človeka .

„Dúfam, že o päť rokov budem môcť napísať knihu s názvom ‚Sme pripravení na ďalšiu pandémiu‘, ale bude si to vyžadovať desiatky miliárd dolárov do výskumu a vývoja a USA a Spojené kráľovstvo budú súčasťou," podotkol Gates.Tiež ironicky nezabudol podotknúť,že „Pravdepodobne to bude trvať asi miliardu rokov, kým sa vytvorí pracovná skupina pre pandémiu na úrovni WHO, ktorá vykonáva dohľad a v skutočnosti robí to, čomu hovorím ‚hry so zárodkami‘," 

Rozhádaní kontra pán lietadlo, alebo diskusia Kollára a Blanára na TA3
Vyzeralo to na nudné nedeľné predpoludnie, no odhad sklamal. Diskusia Borisa Kollára a Juraja Blanára v relácii V politike televízie TA3 bola búrlivá. Možno až veľmi. Boris Kollár totiž javil známky podráždenosti, moderátor vyťahoval zvláštne témy... Čítať ďalej
05 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

(Zárodočné hry) by mohli pripraviť národy na bioterorizmus

Bill Gates prezrievavo varuje, že epidémie spôsobené bioterorizmom môžu byť horšie ako tie prirodzene sa vyskytujúce, akým sú napríklad útoky obyčajných kiahní. Ako ďalej uvádza Bill Gates vo svojich filantropických vyjadreniach „Pekná vec je, že veľa z výskumu a vývoja, ktoré musíme urobiť, aby sme boli pripravení na ďalšiu pandémiu, sú veci ako zlacnenie vakcín, postavenie veľkých fabrík, eradikácia chrípky, zbavenie sa nádchy, vyrobiť vakcíny vo forme malých náplastí na ruku, veci, ktoré budú neuveriteľne prospešné aj v rokoch, keď nebudeme mať pandémie," vysvetlil Gates. O pripravenosti na pandémiu plánuje aj v budúcnosti hovoriť v rámci svojej práce filantropa a ekologického aktivistu. „Spolu s klimatickým posolstvom a pokračujúcim bojom proti chorobám chudobných je pripravenosť na pandémiu niečo, o čom budem veľa hovoriť."Týmito slovami ukončil svoj rozhovor.

Tomáš Taraba: "Sme ešte demokratický štát"?
"Kolíkova návrhom, aby ľudia za vyjadrený názor, ktorý verejná moc vyhlási za klamstvo, išli na 10 rokov do väzenia, sa stala stelesnením ohrozenia demokracie, slobody slova a žiaľ aj zdravého rozumu." Píše vo svojom nedeľnom statuse Tomáš... Čítať ďalej
05 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.