Tomáš Taraba: "Sme ešte demokratický štát"?
05 | 12 | 2021 I Ivan Brožík
"Kolíkova návrhom, aby ľudia za vyjadrený názor, ktorý verejná moc vyhlási za klamstvo, išli na 10 rokov do väzenia, sa stala stelesnením ohrozenia demokracie, slobody slova a žiaľ aj zdravého rozumu." Píše vo svojom nedeľnom statuse Tomáš Taraba.

"Nikto nezaútočil na demokratické zriadenie a slobodu tak ako Kolíková.  Pripomína Taraba

Meníme sa na despotický režim

"Tu nejde o nejaký neškodný úlet, ale o verejnú snahu zmeniť na Slovensku demokratické zriadenie na despotický režim. Ide to v ruke s tým, že si cez kamošov na ústavnom súde de facto vybavili, že Mikas vyhláškami bude môcť určovať, kto nebude pripustený k voľbám, pretože podľa Mikasa bude predstavovať riziko pre verejné zdravie. Napríklad 70 percent národa, ktorý nebude mať v tom čase už štvrtú alebo piatu dávku." Zdôrazňuje mimoriadne vážnu súvislosť poslanec Taraba.

Despota Kolíková

"Despota ako Kolíková by nemala v demokratickej vláde nikde v slobodnom svete miesto. Všade na svete by ju demokraticky orientovaný prezident vyzval, aby vládu takýto politik opustil, pretože jeho zmýšľanie sa rozchádza s tým, čo sme si v 89 roku vybojovali."

Návrh na odvolanie ministerky

"Zuzana Čaputová pohoršená nie je. Kolíkovu v minulosti označila za najlepšiu ministerku. Práve preto navrhnem opozícii, aby sme dali návrh na odvolanie Kolíkovej, aby sa musela vyjadriť samotná vládna koalícia, či za touto despotickou ministerkou stojí a teda že sú si rovnakí.

Tú nejde o politické tričko, tu nejde o politický boj, tu ide o to, či ešte sme demokratický štát." Konštatuje na záver statusu Tomáš Taraba.

(Medzititulky red. HD.,)

Rozhádaní kontra pán lietadlo, alebo diskusia Kollára a Blanára na TA3
Vyzeralo to na nudné nedeľné predpoludnie, no odhad sklamal. Diskusia Borisa Kollára a Juraja Blanára v relácii V politike televízie TA3 bola búrlivá. Možno až veľmi. Boris Kollár totiž javil známky podráždenosti, moderátor vyťahoval zvláštne témy... Čítať ďalej
05 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

_______________________

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.