Rozhádaní kontra pán lietadlo, alebo diskusia Kollára a Blanára na TA3
05 | 12 | 2021 I Ivan Brožík
Vyzeralo to na nudné nedeľné predpoludnie, no odhad sklamal. Diskusia Borisa Kollára a Juraja Blanára v relácii V politike televízie TA3 bola búrlivá. Možno až veľmi. Boris Kollár totiž javil známky podráždenosti, moderátor vyťahoval zvláštne témy a Juraj Blanár zas zjavne a nie sám mnohé z povedaného nechápal. Napríklad ani tému voľba prezidenta.

"To množstvo vulgarizmov, ktoré chŕlia koaliční poslanci v parlamente a prehadzujú zodpovednosť na iných, lebo pandémiu nezvládajú" Vytkol medzi prvými argumentmi Juraj Blanár Borisovi Kollárovi. "Nič sa nezmenilo. Premiérom je stále pán Matovič. Miera nenávisti, voči každému, kto má iný názor ako on, neustále rastie." Pripomenul opozičný zástupca v diskusii.

Čo chýba Kollárovi

"Opozícia nie je schopná nič pochváliť, ja som proti vulgarizmom. Nebuďte farizej" - adresoval v jednej reakcii výzvu Jurajovi Blanárovi predseda NR SR Boris Kollár za koalíciu. Kollár tvrdí, že školy sa mali zavrieť, malo sa povedať ľuďom odkedy dokedy bude lockdown, aké budú mať Vianoce

rezidentka vedela, akú neschopnú vládu podporuje

Juraj Blanár v replike: "Vy sa neviete dohodnúť ani na vláde, koaličné strany sa hádajú medzi sebou. Pani prezidentka podporovala túto vládu a pritom vedela, že stav v koalícii je úplne iný. Držala túto vládu tým, že vytvárala falošnú nádej u ľudí, že na ďalšiu vlnu sme lepšie pripravení.

Kollár - "Fico kydne"

Tu sa Boris Kollár zjavne nechal uniesť vášňami: "Fico na pani prezidentku kydne a vy ho obhajujete. Nie za všeko nesie zodpovednosť prezidentka."

Kto bude nový prezident

Táto moderátorská otázka zjavne zaskočila či prekvapila oboch diskutérov. Juraj Blanár: "To je dnes predčasná otázka, ale nie je správna cesta voliť prezidentov bez predchádzajúcej politickej kariéry. Boris Kollár: "Nerobte z toho cirkus" - adresoval Blanárovi na jeho gestikuláciu keď povedal, že "SMER môže navrhnúť Fica". Kollár bude taký návrh rešpektovať a bude rešpektovať aj návrh, "ktorý dá pán Kotleba". Blanárovi bolo divné, prečo tému vôbec moderátor otváral.

Ruinovanie ekonomiky

V ďalšej téme, ktorú moderátor otvoril, Borisovi Kollárovi vadí, že "keď niečo môže predávať reťazec, prečo to nemôže predávať malý súkromník": Blanár pripomenul, že trikrát po sebe nebol schválený odškodňovací zákon. A že "z nášho lockdownu profituje poľská a maďarská ekonomika".

Lietadlovanie medzi rečou

Boris Kollár začal strácať svoj obvyklý pokoj a vtipný šarm, vyplýva to aj z jeho ďalších reakcií na Juraja Blanára: "Viem prijať kritiku aj na seba, "narozdiel od pána lietadla" - reagoval Kollár "Vy ste "božský", pokračoval už naozaj veľmi podráždene Boris Kollár na kritiku zo strany Juraja Blanára. Ten sa udržal na uzde a pokračoval vecnou kritikou chybných rozhodnutí a chýbajúcich rozhodnutí mocenskej koalície.

Slovenské zdravotnícto je na kolenách: Sestra zarobí ako predavačka...
Slovenské zdravotníctvo, ktoré má problémy už desaťročia, položila pandémia definitívne na kolená. Nemocnice zažívajú pre covid kritickú situáciu. Chýbajú jednoducho ľudia. A tí, čo naše zdravotníctvo neopustili, ťahajú neúnosné šichty. Za odmenu,... Čítať ďalej
05 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

_____________________

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.