Žilinka ohodnotil Kolíkovej návrh: Absurdné, neurčité, nedokázateľné!
03 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Je to absurdné! Takto okomentoval návrh no­ve­ly Tres­tné­ho zá­ko­na, ktorý si za cieľ vy­tý­čil aj za­ve­de­nie no­vé­ho tres­tné­ho či­nu s náz­vom „Šíre­nie nep­rav­di­vej in­for­má­cie“, generálny prokurátor Maroš Žilinka.

Nové absurdnosti Kolíkovej

Na najnovší počin ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej reagovali už viacerí odborníci v oblasti práva. Do pri­po­mien­ko­vé­ho ko­na­nia totiž pred­lo­žila návrh po­mer­ne roz­sia­hlej no­ve­ly Tres­tné­ho zá­ko­na, ktorý si za cieľ vy­tý­čil aj za­ve­de­nie no­vé­ho a tre­ba po­ve­dať, že bi­zar­né­ho tres­tné­ho či­nu s náz­vom „Šíre­nie nep­rav­di­vej in­for­má­cie“.  

V Kolíkovej návrhu sa píše: „Kto vy­ro­bí ale­bo roz­ši­ru­je nep­rav­di­vú in­for­má­ciu, kto­rá je spô­so­bi­lá vy­vo­lať ne­bez­pe­čen­stvo váž­ne­ho zne­po­ko­je­nia as­poň čas­ti oby­va­teľ­stva ne­ja­ké­ho mies­ta, oh­ro­ziť ži­vo­ty ale­bo zdra­vie ľu­dí ale­bo ov­plyv­niť oby­va­teľ­stvo pri je­ho roz­ho­do­va­ní o zá­važ­ných otáz­kach spo­lo­čen­ské­ho vý­zna­mu ale­bo sa do­pus­tí ob­dob­né­ho ko­na­nia slov­ne ale­bo pí­som­ne pros­tred­níc­tvom elek­tro­nic­kej ko­mu­ni­kač­nej služ­by, zvu­ko­vé­ho zá­zna­mu, zvu­ko­vo-ob­ra­zo­vé­ho zá­zna­mu ale­bo iné­ho zá­zna­mu, pot­res­tá sa od­ňa­tí slo­bo­dy na 1 rok až 5 ro­kov."

Kvôli zúfalcovi Matovičovi už aj fanúšikovia Zomri žiadajú stránku, kde by mohli plakať
Stránka na známej sociálnej sieti Zomri nemá konkurenciu. Vždy sa tam čitateľ pobaví. Nastal však akýsi zvláštny obrat. Fanúšikovia Zomri žiadajú jej adminov, aby vytvorili nejakú stránku, kam by sa dalo ísť vyplakať. A to pod zverejnenou... Čítať ďalej
04 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

Stručné a výstižné

A jednoznačne sa k najnovšiemu výmyslu ministerstva spravodlivosti vyjadril na sociálnej sieti aj generálny prokurátor Maroš Žilinka. "Nová skutková podstata trestného činu "šírenia nepravdivej informácie" navrhovaná ministerstvom spravodlivosti SR je pre svoju absurdnosť, neurčitosť a prakticky nedokázateľnosť jej znakov odborne nenáležitá a súčasnémustavu spoločnosti neadekvátna," odkázal Žilinka Kolíkovej.

"Po tomto vyjadrení GP by mala pani ministerka Kolíková odstúpiť. Opätovne preukázala odbornú nespôsobilosť na výkon funkcie," reagovala na Žilinkov status politička Anna Belousovová a reakcie ďalších nenechali na seba čakať.

Peter si napríklad myslí, že "válov sa ťažko opúšťa...hlavne keď Kolíkova vie, že už sa nebude mať šancu živiť vymýšľaním hlúpostí ako nová súdna mapa a podobne."

Danka má však iný názor: "Ona nemá sebareflexiu, bude stále tvrdiť že je to v poriadku."

Danko: Prezidentka Slovensko opustila v najťažších časoch!
Čaputová perfektne klame, ale pravdu nezamlčí! Zamýšľa sa bývalý šéf parlamentu a národniar Andrej Danko vo svojom statuse na sociálnej sieti. Zastupuje vlastne Čaputová Slovensko? Prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová sa v relácii... Čítať ďalej
03 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.