Sulíkovci sa postavili na zadné : 500-eurové poukazy pre dôchodcov neprešli!
30 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Vládna štvorkoalícia sa opäť na niečom nedohodla! Už by to vlastne pre nikoho nemalo byť žiadne prekvapenie. Tentoraz sa koaliční lídri nedohodli na 500-eurových poukazoch pre dôchodcov. Sulíkovci totiž trvajú na svojom stanovisku.

Minister financií Igor Matovič po krachu všetkého, čo doteraz navrhol na podporu zaočkovanosti proti koronavírusu, prišiel s ďalším skvelým nápadom. Podporiť očkovanie Slovákov v dôchodkovom veku a zároveň tým pomôcť cestovnému sektoru, gastrosektoru a službám, ktorí sa zmietajú v predsmrtných kŕčoch.

Nezmyselný bonus

Pripomeňme, že Matovič spolu so šéfom Sme rodina Borisom Kollárom navrhol, aby seniori nad 60 rokov zaočkovaní proti covidu dostali poukaz vo výške 500 eur.

Ten by mohli využiť na návštevu hotelov, reštaurácií, divadiel, koncertov, posilňovní, kaderníctiev, športových a ďalších služieb. Štát chce takto poskytnúť 500 miliónov eur prevádzkam, ktoré utrpeli škody počas pandémie ochorenia COVID-19. 

V SaS tiež zostali návrhom zaskočení. „Súhlasili sme s odmenou pre očkovaných seniorov maximálne do výšky 150 eur. Ďalšie navýšenia sme vetovali najmä z dôvodu udržateľnosti verejných financií,“ napísali liberáli. 

Boj medzi Matovičom a Sulíkom znovu pokračuje
Ani Matovičova daňovo-odvodová reforma ani bonus pre zaočkovaných seniorov sa u šéfa SaS a ministra hospodárstva Richarda Sulíka nestretli s pochopením. Predseda liberálov sa k svojmu kolegovi vyjadril aj na sociálnej sieti. Spory pokračujú „Na... Čítať ďalej
29 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Vládou to neprešlo

Vládne strany sa ako celok na podobe 500-eurových poukazov pre dôchodcov, ak sa dajú zaočkovať, nedohodli, píšu Parlamentné Listy.

Vyplýva to z vyjadrenia predsedníčky poslaneckého klubu strany Sloboda a Solidarita Anny Zemanovej. „Trváme na svojom stanovisku, nesúhlasíme s 500-eurovým príspevkom,“ povedala Zemanová.

SaS-ka nevidela konkrétny návrh

Znamená to, že vláda a parlament budú pravdepodobne rokovať o zavedení 500-eurových poukazov aj bez súhlasu SaS. „Nevideli sme konkrétny návrh, ale je možné, že takýmto spôsobom to bude zorganizované,“ poznamenala šéfka klubu SaS.

Atmosféra už bola neznesiteľná, hovorí o odchode od Sulíka jeho pravá ruka
Ministra hospodárstva Richarda Sulíka opustila pravá ruka! Pandémia ešte ani zďaleka neskončila, no krízová poradkyňa áno. Zdá sa, že ministerstvo hospodárstva chce situáciu zvládnuť aj bez krízových poradcov. Na svojom poste totiž končí poradkyňa... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.