Boj medzi Matovičom a Sulíkom znovu pokračuje
29 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Ani Matovičova daňovo-odvodová reforma ani bonus pre zaočkovaných seniorov sa u šéfa SaS a ministra hospodárstva Richarda Sulíka nestretli s pochopením. Predseda liberálov sa k svojmu kolegovi vyjadril aj na sociálnej sieti.

Spory pokračujú

„Na Matovičove slová už nebudem reagovať,“ povedal v posledných mesiacoch Sulík niekoľkokrát. No teraz je už všetko inak! Matovič, tentoraz už ako minister financií, spolu so šéfom Sme rodina Borisom Kollárom navrhol, aby seniori nad 60 rokov zaočkovaní proti covidu dostali poukaz vo výške 500 eur, pripomína porál 1pluska.sk.

Nezmyselný bonus

Ten by mohli využiť na návštevu hotelov, reštaurácií, divadiel, koncertov, posilňovní, kaderníctiev, športových a ďalších služieb. Hovorím teraz z vlastnej skúsenosti, keď si neviem predstaviť moju 82-ročnú tetu, ktorá nevládze chodiť a polovicu svojho dôchodku minie na lieky, aby išla zdvíhať činky do posilňovne alebo si v športových potrebách kúpila slušivé body na jogu. O tom, že by išla vlakom niekde do hotela ani nehovorím. 

V SaS tiež zostali návrhom zaskočení. „Súhlasili sme s odmenou pre očkovaných seniorov maximálne do výšky 150 eur. Ďalšie navýšenia sme vetovali najmä z dôvodu udržateľnosti verejných financií,“ napísali liberáli. 

Chystá sa rekonštrukcia údajnej samovraždy Milana Lučanského. Zúčastniť sa má aj TÁTO osoba
O pár dní bude presne rok, kedy malo dôjsť k údajnej samovražde Milana Lučanského. Dodnes nie je ukončené vyšetrovanie tohto úmrtia. Ešte stále prebieha analyzovanie svedeckých výpovedí, či znaleckých posudkoch lekárov. Rekonštrukcie sa podľa... Čítať ďalej
29 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Každý má iný názor

To však nebola jediná „podpásovka“, ktorou Matovič prekvapil Sulíkovcov. Do lídra liberálov si rypol aj vďaka svojej daňovo-odvodovej reforme. „Sulíkov sen o odvodovom bonuse som dotiahol o niekoľko levelov vyššie,“ povedal Matovič.

"Pripadám si ako hodinár, ktorý s lupou na očiach, tenučkým šrobovákom a klieštikami v rukách vytvoril skvost jemnej mechaniky a tesne pred nasadením krytu príde Igorko s kladivom a stovkou klincom v ruke a odsunie ma so slovami “nechaj ma to vylepšiť”," reagoval na Matoviča Sulík.

A pokračoval: "Teraz vážne: odvodový bonus neobsahuje ošklbanie živnostníkov, ani milionársku daň, ani zvýšenie dane z dividend, ani 100 eur na dieťa tým, čo nič nerobia, ani zrušenie stropu pre platenie odvodov." Je teda zrejmé, že Matovičove nedávne slová, že s jeho reformou je v koalícii spokojnosť, nie sú úplnou pravdou.

Slovákov lockdown nezastavil! Pozrite, kam chodia nakupovať
Od štvrtka platí na Slovensku niečo, čo sa tvári ako tvrdý lockdown. Ani to však nezastavilo kúpychtivých občanov. Presunuli sa do nákupných centier v Maďarsku ležiacich v blízkosti hraníc. Nezvládnuté pravidlá lockdownu Občania Slovenskej... Čítať ďalej
29 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.