Krajniak v problémoch: Ministerstvo práce má na krku miliónovú pokutu
30 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR sa práve oboznamuje s rozhodnutím Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) o pokute za vyše milión eur. Tú dostalo preto, lebo zadalo malú zákazku, avšak vyplatilo na nej dve desiatky miliónov eur.

Ministerstvo sa vyhovára na bývalé vedenie

Na základe analýzy rezort rozhodne o ďalšom postupe. V reakcii na oznámenie o udelení pokuty to uviedla hovorkyňa ministra práce Eva Rovenská. Zdôraznila, že rámcová dohoda bola podpísaná za predošlého vedenia ministerstva, píše portál ereport.sk.

„Podmienky spomínanej rámcovej dohody uzavrelo a podpísalo predchádzajúce vedenie ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny v júni 2019. S rozhodnutím ÚVO sa momentálne oboznamujeme a na základe analýzy rozhodneme o ďalšom postupe,” vyjadrila sa Rovenská. 

Eduard Chmelár: Viniť zo situácie zmätených ľudí je zvrátenosť
Politológovi Eduardovi Chmelárovi lezú na nervy pokryteckí snobi, ktorí sa vyhlasujú za jediných nositeľov slušnosti, hoci podľa neho doteraz nepochopili, že nie sú súčasťou riešenia, ale problému. Koho má na mysli vysvetlil v príspevku na... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

ÚVO spresnilo

Ako spresnilo ÚVO, išlo o predmet zákazky Elektronický transakčný systém pre rezort MPSVR SR. 

„Táto rámcová dohoda bola podpísaná v rozpore so zákonom o verejnom obstarávaní. Ministerstvo práce ju totiž neoprávnene uzavrelo na základe menej prísneho postupu, keďže nevypracovalo opis predmetu zákazky úplne a jednoznačne, čo malo za následok stanovenie predpokladanej hodnoty zákazky pod finančný limit,” vysvetlil predseda ÚVO Miroslav Hlivák.

Atmosféra už bola neznesiteľná, hovorí o odchode od Sulíka jeho pravá ruka
Ministra hospodárstva Richarda Sulíka opustila pravá ruka! Pandémia ešte ani zďaleka neskončila, no krízová poradkyňa áno. Zdá sa, že ministerstvo hospodárstva chce situáciu zvládnuť aj bez krízových poradcov. Na svojom poste totiž končí poradkyňa... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.