Koaličnej rade opäť chýba jednota
30 | 11 | 2021 I gabriel matta

Koaličná rada sa mala zaoberať "kreatívnym" nápadom ministra financií o 500 eurovom bonuse za očkovanie pre dôchodcov, osudom škôl ako aj novou mutáciou koronavírusu Omikron - ako povedal predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš. Tvrdil aj to, že - "Je to pragmatické riešenie, ktoré pomôže ľuďom a pomôže aj sektoru a službám, ktoré najviac trpeli počas pandémie," V tejto téme sa jasne črtal konflikt a nesúhlas liberálov z SAS. Tí navrhovali finančnú pomoc vo výške 150 eur.

Eduard Chmelár: Viniť zo situácie zmätených ľudí je zvrátenosť
Politológovi Eduardovi Chmelárovi lezú na nervy pokryteckí snobi, ktorí sa vyhlasujú za jediných nositeľov slušnosti, hoci podľa neho doteraz nepochopili, že nie sú súčasťou riešenia, ale problému. Koho má na mysli vysvetlil v príspevku na... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

K zatváraniu škôl sa podľa OĽANO malo pristúpiť už skôr, ale ako výhovorka opäť poslúžil tradičný argument o nesúhlase koaličných partnerov.

Minister financií Igor Matovič (OĽANO) pred koaličnou radou potvrdil, že 500-eurovú poukážku, ktorú navrhol, bude presadzovať. Uistil, že peniaze na to budú, a to z toho, čo sa ušetrí na zdravotnej starostlivosti o dôchodcov v ďalších vlnách pandémie. "Verím, že sa nájde zdravý rozum v opozícii a že sa nezodpovedná opozícia pridá," povedal Matovič na margo situácie, že by návrh nepodporila celá koalícia. Za nezodpovedné rozhodnutie označil to, že sa školy nezavreli skôr. 

Šéfka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová potvrdila, že názor strany na 500-eurový poukaz je nemenný. "Sme za to, aby sa motivácia dala zvýhodňovaním zaočkovaných," povedala. Dôvod na otvorenie koaličnej zmluvy nevidí. Podľa nej však platí, že koaliční partneri by nemali hľadať presadenie svojich návrhov cez opozíciu. Zahlasovať opozičným poslancom za návrh však zabrániť nemôže. Nemyslí si ani, že by sa mali školy plošne zatvárať. Argumentuje tým, že 82 percent žiakov je zdravých a vyučuje sa prezenčne. SaS bude trvať na zachovaní regionálneho princípu.

Ak prilietate z týchto krajín, od zajtra vás čaká povinná karanténa
Od zajtra, 1. 12. bude pre osoby, ktoré na Slovensko prídu z niektorých krajín, karanténa povinná. Zoznam krajín zverejnili Topky. Platí pre všetkých "Bez ohľadu na očkovanie či prekonanie ochorenia COVID-19. Vyplýva to z novej vyhlášky Úradu... Čítať ďalej
30 | 11 | 2021 | Eka Balaskova