Žilinka zachraňuje posledné zvyšky autority štátu!
29 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Žilinka vyškolil Mazáka ako malého chlapca! Takto na sociálnej sieti reagoval na najnovšie nezhody medzi generálnym prokurátorom Marošom Žilinkom a predsedom Súdnej rady Jánom Mazákom opozičný poslanec Ľuboš Blaha.

Mazák sa so Žilinkom do seba pustili kvôli paragrafu 363 Trestného zákona. Mazák si myslí, že spôsob, akým Žilinka používa paragraf 363, môže byť protiústavný a generálny prokurátor zase na neho reaguje, že nemá právomoci hodnotiť jeho prácu.

Bohapusto klame

"Generálny prokurátor Maroš Žilinka vyškolil predsedu Súdnej rady Jána Mazáka ako malého chlapca. Slušne a zdvorilo mu napísal otvorený list, že bohapusto, ale že bohapusto - klame," ohodnotil situáciu Blaha.

"Ten Žilinka sa mi páči stále viac. Najskôr urobil úplného truhlíka z Daniela Lipšica a vysvetlil mu, že už nie je advokát Penty a že špeciálna prokuratúra nie je gestapo. A teraz sa Žilinka pustil do ďalšieho miláčika liberálnej kaviarne. Mazák je bývalý Kiskov poradca, sedel aj v Dzurindovej vláde a ako každý správny slovenský liberál bol pred rokom 1989 oddaný komunista a člen strany," vychvaľuje Žilinkove kroky smerák.

Pozrite komu dôverujeme viac ako Národnej rade SR
Dôvera Slovákov voči vláde a Národnej rade (NR) SR je nižšia než voči primátorom, starostom a poslancom mestských a obecných zastupiteľstiev. Zatiaľ čo vláde aktuálne dôveruje len necelá štvrtina populácie a NR SR 27 percent obyvateľov, pri... Čítať ďalej
29 | 11 | 2021 | Ivan Mihale/ tasr

Plnia pokyny vlády

Podľa Blahu je Mazák nominantom Matoviča v Súdnej rade, rovnako ako Lipšic je "Matovičovým pusipajtášom na prokuratúre. Sú tam iba preto, aby plnili pokyny vlády a likvidovali opozíciu. Je hanbou, že takéto spolitizované oportunistické zjavy sedia na súdoch a že - nerobia právo, ale politiku," myslí si Blaha.

"Lenže takíto prerastení urválkovia dnes ovládajú špeciálnu prokuratúru a mnohé súdy. Výsledkom je fašizácia slovenskej spoločnosti a likvidácia právneho štátu," upozorňuje svojským štýlo opozičný poslanec.

Politológ Lenč hodnotí, aký lockdown prijala "najlepšia" vláda v dejinách
"Najlepšia vláda v dejinách sa pozná podľa toho, že pokazí aj to, čo by sa za iných okolností pokaziť nedalo," píše politológ Jozef Lenč na margo vládou prijatého lockdownu. Jozef Lenč hovorí o lockdowne na myslenie. V úvode politológ Lenč... Čítať ďalej
29 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Justícia je v dezolátnom stave

Blaha konštatuje, že slovenská justícia je naozaj v dezolátnom stave, keď na čele orgánov spravodlivosti stoja nemorálni klamári ako Lipšic či Mazák. "Či bacharka Kolíková? Zašlo to tak ďaleko, že ich už musí napomínať aj generálny prokurátor - veď to je strašná hanba!" upozorňuje politik.

Milí priatelia, píše vo svojom statuse Blaha, kým na čele štátnych inštitúcií budú stáť ľudia ako Lipšic či Mazák, Slovensko sa bude mať na pozore. Nebudú veriť vakcínam, nebudú veriť "očistám", nebudú veriť ničomu. Pretože vedia, že to všetko je len podvod! Maroš Žilinka podľa opozičného poslanca ukazuje, že chce byť iný. Strhol závoj z Lipšica aj Mazáka, rozbil na franforce liberálne modly, urobil z nich tajtrlíkov pred celým národom.

"Držme mu palce, pretože on momentálne nebojuje za seba či za prokuratúru. On momentálne bojuje o to, aby zachránil posledné zvyšky dôvery v inštitúcie. Posledné zvyšky autority štátu," vyzýva v závere Blaha.

Boj medzi Matovičom a Sulíkom znovu pokračuje
Ani Matovičova daňovo-odvodová reforma ani bonus pre zaočkovaných seniorov sa u šéfa SaS a ministra hospodárstva Richarda Sulíka nestretli s pochopením. Predseda liberálov sa k svojmu kolegovi vyjadril aj na sociálnej sieti. Spory pokračujú „Na... Čítať ďalej
29 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.