Slovákov lockdown nezastavil! Pozrite, kam chodia nakupovať
29 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Od štvrtka platí na Slovensku niečo, čo sa tvári ako tvrdý lockdown. Ani to však nezastavilo kúpychtivých občanov. Presunuli sa do nákupných centier v Maďarsku ležiacich v blízkosti hraníc.

Nezvládnuté pravidlá lockdownu

Občania Slovenskej republiky po štvrtkovom zavedení núdzového stavu a zákazu vychádzania chodia čoraz viac nakupovať do nákupných centier za maďarskými hranicami, píše portál 1pluska.sk.

Už v nedeľu o tom informovala maďarská komerčná televízna stanica RTL. Tá pripomenula, že na Slovensku sú otvorené iba obchody s potravinami a s najnutnejším tovarom, tzv. esenciálne prevádzky.

Politológ: Vláda nie je schopná zjednotiť sa v ničom!
Boj proti pandémii decimuje nie len celé Slovensko, ale predovšetkým našu vládu! Politológ Slovenskej akadémie vied Juraj Marušiak pre denník Pravda konštatuje, že vláda sa nevie v tomto boji zjednotiť. Koaliční lídri sa zhodujú iba v jednom. V... Čítať ďalej
29 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Peniaze potečú do cudziny

V Maďarsku, narozdiel od Slovenska, sú všetky obchody otvorené, a tak vianočné nákupy si mnoho ľudí z obcí a miest pri maďarských hraniciach vybavuje práve u našich južných susedov. 

Na hraniciach zatiaľ nie sú žiadne kontroly a aj kurzu eura voči forintu je priaznivý, zaznelo v televízii. Tak sa zdá, že utrácanie Slovákov počas sviatočného obdobia, ktoré pre obchodníkov znamená zárobky, sa aj tento rok presunie do zahraničia.

Upozornila na to aj Iniciatíva slovenských maloobchodníkov (ISKM).  Podľa nej neobmedzenie cestovania využijú Slováci na vianočné nákupy v zahraničí.

Podpredsedníčka Hlasu Dolinková: Pravda o Pellegriniho postoji k očkovaniu!
V lete sme premrhali čas! Pre portál 1pluska.sk to konštatuje podpredsedníčka strany Hlas-SD Zuzana Dolinková. Otvorene priznáva, že monoklonálne protilátky sme mali na Slovensku už v lete, tak prečo prišli pokyny o spôsobe ich podávania pacientom... Čítať ďalej
29 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.