Podpredsedníčka Hlasu Dolinková: Pravda o Pellegriniho postoji k očkovaniu!
29 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

V lete sme premrhali čas! Pre portál 1pluska.sk to konštatuje podpredsedníčka strany Hlas-SD Zuzana Dolinková. Otvorene priznáva, že monoklonálne protilátky sme mali na Slovensku už v lete, tak prečo prišli pokyny o spôsobe ich podávania pacientom až teraz?

Opakujeme chyby z minulého roku

Počet ľudí nakazených covidom rastie zo dňa na deň. To, že sme sa nepoučili z predchádzajúcich vĺn, si myslí aj Dolinková. "My sme už v lete hovorili, že poďme robiť konkrétne opatrenia, aby sa nám nezopakovali chyby z minulého leta. Poďme to robiť od ambulancií, zabezpečme lieky, aby sa nám do nemocníc dostalo čo najmenej pacientov," hovorí.

Podľa Dolinkovej je to ruka v ruke so zvyšovaním percenta zaočkovanosti obyvateľstva.

"Pred pár dňami som videla usmernenie ministerstva zdravotníctva o tom, ako sa majú podávať monoklonárne protilátky. My vieme, že tieto lieky sme mali už v lete na Slovensku, tak prečo prišli pokyny o spôsobe podávania pacientom až teraz? Hovorili sme, poďme posilniť úrady verejného zdravotníctva. No a teraz máme už komunitné šírenie a nikto už ani netrasuje kontakty," upozorňuje. 

Zabudli sme na ambulantnú liečbu 

Ambulantná liečba zostala podľa političky úplne nevypočutá a práve tento sektor by dokázal veľa ľudí odbremeniť a zastabilizovať, aby pacienti nemuseli ísť do nemocníc a aby v nemocniciach nemuseli následne zastavovať bielu medicínu.  

"A zároveň sme leto vôbec nevyužili na to, aby sme zvýšili zaočkovanosť na Slovensku. Nemotivovali sme dostatočne. Nevysvetľovali sme a nekomunikovali," hovorí Dolinková.

Štát opäť zlyhal: Z antigénových testov je podpultový tovar
Od dnes platí nové opatrenie! Firmy už majú povinnosť testovať neočkovaných pracovníkov. Najväčší problém však je, že zamestnávatelia sa nevedia dostať k certifikovaným testom. Do platnosti vstupuje opatrenie, ktoré ukladá firmám povinnosť... Čítať ďalej
29 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Nezaočkovaný predseda

Takže podpredsedníčka strany Hlas považujete očkovanie za najlepšiu prevenciu a možnosť, ako odbremeniť nemocnice. No ako vníma to, že predseda strany Peter Pellegrini nie je zaočkovaný?

"Odborníci hovoria, že očkovanie je prevencia nielen pred covidom, ale aj pred inými chorobami, na ktoré máme vakcíny. Napriek tomu som za to, aby očkovanie bolo dobrovoľné a aby sme o očkovaní hovorili otvorene," približuje svoj názor.

Treba ľudí oboznámiť s pozitívami aj negatívami

Podľa Dolinkovej je nutné hovoriť aj o pozitívach, aj o negatívach. A treba ľuďom vysvetľovať. "Som presvedčená, že tí ľudia, ktorí dnes na Slovensku zaočkovaní nie sú, väčšinou nie sú vôbec žiadni antivaxeri, ale majú prirodzené obavy, čo im spôsobí, ak sa dajú zaočkovať. Každý má iný zdravotný stav, inak to vníma."  

No aj opozícia by mala ísť príkladom. Jana Bittó Cigániková povedala, že nikde vo svete nemá opozícia nezaočkovaných všetkých lídrov, ako je to u nás. Nemala by strana Hlas v tomto prípade ťahať za jeden povraz a povedať „áno, očkovanie je dobré riešenie“? 

Veronika Remišová opäť na hanbu sveta! Môže TOTO myslieť vážne?!
Relácia Na telo, televízie Markíza, ktorú moderuje skúsenú moderátor Michal Kovačič je zdá sa pre Veroniku Remišovú (Za ľudí) kameňom úrazu. Obhajovala daňovú reformu Igora Matoviča (OĽaNO), ale nie prvýkrát nevedela opovedať na otázku, akú máme na... Čítať ďalej
29 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Očkovanie áno, ale dobrovoľné

"Sedemdesiat percent voličov strany Hlas je zaočkovaných. Odkedy som aj ja súčasťou strany Hlas, komunikujeme, že podporujeme očkovanie, ale na dobrovoľnej báze," upozorňuje Dolinková.

Myslí si, že ľudia by sa mali dať zaočkovať nie preto, že sa dá zaočkovať Peter Pellegrini či pani prezidentka, ale preto, že veria, že vakcína je prevencia.

Nikto nemôže povedať, že strana Hlas je antivaxerská

"A ak sa dám zaočkovať, tak tým znížim riziko ťažkého priebehu covidu. Konštantne toto hovoríme a nikto nemôže povedať, že strana Hlas je antivaxerská strana. Ak Peter Pellegrini má protilátky, ktoré si dáva pravidelne merať, a stále sa cíti na základe tohto chránený, je to v poriadku," vysvetlila. 

"Peter Pellegrini sám a slobodne spraví vhodné opatrenia, ak by sa cítil diskomfortne alebo nechránený, keďže nie je zaočkovaný. Je to jeho osobné rozhodnutie, tak ako každého jedného z nás," uzavrela Dolinková.

Výzva bývalých prezidentov SR
O vážnosti situácie v našich nemocniciach nesvedčí len vyhlásený lockdown, ale aj nedeľná výzva bývalých prezidentov SR, ktorú na svojej sociálnej sieti zverejnil jeden z nich, Andrej Kiska. Výzva na občanov "My, bývalí prezidenti Slovenskej... Čítať ďalej
28 | 11 | 2021 | Eka Balaskova

Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD.