Chystá sa rekonštrukcia údajnej samovraždy Milana Lučanského. Zúčastniť sa má aj TÁTO osoba
29 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

O pár dní bude presne rok, kedy malo dôjsť k údajnej samovražde Milana Lučanského. Dodnes nie je ukončené vyšetrovanie tohto úmrtia. Ešte stále prebieha analyzovanie svedeckých výpovedí, či znaleckých posudkoch lekárov.

Rekonštrukcie sa podľa denníka SME chce zúčastniť osobne aj generálny prokurátor Maroš Žilinka.

Verejnosť takmer po roku od smrti generála Milana Lučanského pozná iba závery špeciálnej 17-člennej komisie, ktorú vytvorila ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. "Komisia nezistila skutočnosti, ktoré by spochybňovali, že príčinou smrti bolo sebapoškodenie pána Lučanského, teda pokus o samovraždu,“ vyhlásil vtedy podľa SME predseda komisie Tomáš Čitbaj.

K Lučanskému sa mali správať ako k teroristovi

Vyšetrovanie ale ďalej pokračuje pod vedením inšpekčnej služby a prokuratúry. Majú k dispozícii zdravotnú dokumentáciu Lučanského, správu z pitvy. A podľa denníka SME aj list, ktorý spomínal Miroslav Radačovský, obhajca rodiny Lučanských. 

Podľa Radačovského mal Lučanský v liste, ktorý adresoval rodine napísať, že sa k nemu správajú ako k teroristovi.

Politológ: Vláda nie je schopná zjednotiť sa v ničom!
Boj proti pandémii decimuje nie len celé Slovensko, ale predovšetkým našu vládu! Politológ Slovenskej akadémie vied Juraj Marušiak pre denník Pravda konštatuje, že vláda sa nevie v tomto boji zjednotiť. Koaliční lídri sa zhodujú iba v jednom. V... Čítať ďalej
29 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Prípad generála Milana Lučanského sa zrejme blíži k záveru

Prípad generála Milana Lučanského sa zrejme blíži k záveru, ktorého súčasťou by mala byť podľa SME aj rekonštrukcia udalostí z 29. decembra minulého roku. Ale aj z 9. decembra, keď si Lučanský poranil oko. K prípadu bolo doteraz vypočutých 77 svedkov. Pri rekonštrukcii sa podľa štandardných postupov bude sledovať aj správanie a reakcie strážnikov. "Prokuratúra totiž prešetruje viaceré trestné činy, a to ublíženie na zdraví, porušovanie dozornej služby či zneužívanie právomoci verejného činiteľa, ale aj zabitie alebo marenie úlohy verejným činiteľom," píše denník SME.

Prezidentka Zuzana Čaputová urobila z Tomáša Tarabu jedného z najznámejších politikov
Zaujímavé výsledky telefonického prieskumu priniesla agentúra AKO. Z výsledkov vyplýva, že prezidentka Slovenskej republiky urobila z poslanca Tomáša Tarabu, predsedu strany ŽIVOT - NS najznámejšieho politika na Slovensku. Pokiaľ by si mal pán... Čítať ďalej
29 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory

"Ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme Vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – facebook. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami do verejnosti nedostávajú. Redakcia HD."