Kňaz Duda: Čo si dovoľuje pán Heger voči katolíkom je bezprecedentné
25 | 11 | 2021 I Eka Balašková

Podľa informácie predsedu vlády je možné sv. omše slúžiť len prostredníctvom sociálnych sietí. Mnohí kňazi, dokonca i biskupi, prejavili nesúhlas s týmto nariadením. Spravil tak aj katolícky kňaz Ján Duda.

Rozhorčenie

Duda pripomenul, že je to už po tretí raz, čo sú sv. omše takto zakázané. "Neviem, či existuje krajina, v ktorej by sa toto mohlo stať. Čo si dovoľuje pán Heger voči veriacim je bezprecedentné a arogantné. Výnimky platia pre krst a pohreby, nie pre sv. omše. Nijaká virtuálna sv. omša katolíkom nenahrádza osobnú účasť. Virtuálna sv. omša môže byť duchovným povzbudením, ale nemôže nahradiť osobnú účasť."

Opätovný lockdown je pre katolíckych biskupov veľkým sklamaním
Opätovný lockdown je pre slovenských katolíckych biskupov veľkým sklamaním. Zákaz verejných bohoslužieb nepovažujú biskupi za primeraný a žiadajú jeho čo najskoršie odvolanie. Uviedli to v reakcii na nový lockdown spojený s plošným zákazom... Čítať ďalej
25 | 11 | 2021 | TASR

Virtuálni veriaci?

"V poradí tretí útok proti Eucharistii je tak očividný, že mi pripomína obdobie Tridentského koncilu (1545–1563)," upozorňuje Duda: "Akoby sa všetky sily “temna” sústredili proti reálnej prítomnosti Krista v Eucharistii. Súčasná marginalizácia Eucharistie a jej odsunutie do virtuálneho priestoru sa tomu veľmi podobá."

Kto sa zastane kresťanov

Na záver skonštatoval, že dnešné rokovanie vlády preukázalo, že "kresťanov sa vo vláde nemá kto zastať. Musíme si dobre zapamätať, že kresťanov sa nikto nezastal! Opätovne vyzývam predsedu vlády SR, aby prehodnotil svoje dnešné rozhodnutie a zaradil katolíkom výnimku pre realizáciu sv. omše v obmedzenom režime, napr. ako to bolo do dnešného dňa.

Delíme sa s vami o priestor

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!

M. Mazurek: Ničíte všetky alternatívne médiá na Slovensku!
Ministerka Natália Milanová predložila do parlamentu zákon, ktorým sa výrazne škrtajú možnosti alternatívnych médií a zavádza sa regulačný úrad s možnosťami udeľovať likvidačné pokuty. Vo svojom príspevku sa zákonu venoval aj Milan Mazurek... Čítať ďalej
25 | 11 | 2021 | Eka Balašková