Laššáková: Občania by mali najmä rozmýšľať, uvažovať a porovnávať
27 | 11 | 2021 I Jozef Uhlarik

Slovensko je skutočne zaujímavá krajina. Politici volajú po tom, aby odborníci rozhodli o tom, čo sa má a nemá robiť v čase koronavírusu. No keď tí rozhodnú, samotní politici to menia. Zvláštne nie? Tak kto je potom viac?

Dnes už je u nás pomaly každý odborník na všetko, pričom politici rozumejú úplne všetkému. Čo na tom, že ich rozhodnutia často nemajú hlavu ani pätu, však sa to nejako utrasie. Najhoršie ale je, keď politickým tlakom podľahnú aj vedci, ktorí sa majú starať o to, aby všetko fungovalo iba na vedeckom, a nie politickom základe. Nad touto skutočnosťou, ale aj nad niekoľkými ďalšími sa v statuse zamýšľa skúsená právnička Judita Laššáková.

Bolo by vhodné, keby vedci robili menej politiky a politici menej vedy

„V šume informačnej inflácie je veľmi ťažké rozoznať jasný signál. Stupňovanie nevraživosti v spoločnosti majú jednoznačne na svedomí politici. Ich úlohou je situáciu upokojiť, a nie rozoštvávať ľudí delením na takých a onakých“ začína svoj status Laššáková, ktorá sa vzápätí hlboko zamýšľa nad niektorými historickými faktami. „Žiaľ, dnešná doba sa od tej minulej líši a niekto veľmi múdry mi povedal, že „kým komunisti zakazovali hovoriť, títo zakazujú myslieť“.

Právnička Laššáková: Vyhrať vojnu s Covidom, môžeme iba s pravdou
Ústavná právnička Judita Laššáková a pár jej poznámok na margo aktuálneho diania. Rozhorčený prejav "Prezidentka mala po návšteve nemocnice rozhorčený prejav o tom, ako „nerozumie krajine, v ktorej žije“. Vraj treba „prestať šíriť bludy o... Čítať ďalej
25 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Prijímanie niektorých vyjadrení a názorov ako faktov bez akejkoľvek spätnej väzby a kontroly je cesta do pekla,“ konštatuje skúsená právnička, podľa ktorej by malo byť naším cieľom prekonanie krízy a dosiahnutie návratu do normálu. „Do stavu, ktorý sme zažívali pred nástupom covid-hystérie. Jedným z prvých krokov k jeho dosiahnutiu je stmelenie spoločnosti. Toto je možné iba diskusiou,“ myslí si Laššáková.

V tej musia, nielen mali, ale naozaj musia podľa nej odznieť okrem protichodných názorov aj fakty, ktoré veda nedokázala falzifikovať. „Pretože ako všetci vieme, vedecké dôkazy sa nepotvrdzujú, ale falzifikujú. Možno by bolo vhodné, keby vedci robili menej politiky a politici menej vedy. Politici by mali upokojovať občanov a hľadať najlepšie možné riešenia, a to tak, aby nedelili ľudí na takých a makových. Žurnalisti by mali klásť otázky. Vecné a mali by byť kritickí. A občania by mali rozmýšľať. Uvažovať a porovnávať,“ prízvukuje právnička, ktorá sa často stavia práve na stranu bežných ľudí.

Právnička Laššáková: Očkovanie nie je ani sloboda, ani úsmev, ani nič pozitívne, čo sľubovali
So zdesením sledujem, ako misijná činnosť covidového náboženstva rozsieva hlavne nenávisť. Ľudia sú na seba ako psi! Konštatuje to na sociálnej sieti právnička Judita Laššáková. Akoby to, čo utrpelo v tejto kríze najväčšiu škodu, bola naša... Čítať ďalej
20 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Akceptovanie slobodného rozhodnutia je základom pokojného spolunažívania

„Jaj, zabudla som. Všetci by sme mali prestať klamať. Nielen tých ostatných, ale hlavne sami seba. Pravidlo „rozdeľuj a panuj“ platí v každej dobe. Preto by sme sa mali zomknúť a klásť otázky. Napríklad aj túto: Prečo sa dostávame na Slovensku do tretej vlny, keď vláda mala rok na posilnenie zdravotníctva finančne, materiálne a personálne, aby sa predišlo lockdownu kvôli preťaženiu nemocníc?“ pýta sa Judita Laššáková, podľa ktorej by ale otázka mala znieť takto: „Čo vlastne robila vláda jeden celý rok?“

„Ak si niekto myslí, že budem tlieskať tomu, že niekto sa dal zaočkovať a dostal Covid, prípadne, že sa zaočkovať nedal a zomrel na následky Covidu, tak sa mýli. Naopak, budem smutná, pretože takéto deformované hodnotenie reality vypovedá o jeho/jej vnútornom svete! Akceptovanie slobodného rozhodnutia je základom pokojného spolunažívania. Aspoň si myslím…,“ končí svoj vysoko intelektuálny status skúsená právnička Judita Laššáková.

Laššáková: Zúčastniť sa na pokojnej demonštrácii je každého ľudské právo a štát je povinný ho chrániť
Dnešným sviatočným dňom si Slováci nielenže pripomenuli 32. výročie začiatku Nežnej revolúcie, ale sami sa chceli pokúsiť protestami prinavrátiť si slobodu, o ktorú za posledný rok a pol prišli nielen pandémiou koronavírusu, ale aj pandémiou novej... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Jozef Uhlárik

 Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!