Právnička Laššáková: Vyhrať vojnu s Covidom, môžeme iba s pravdou
25 | 11 | 2021 I Eka Balašková

Ústavná právnička Judita Laššáková a pár jej poznámok na margo aktuálneho diania.

Rozhorčený prejav

"Prezidentka mala po návšteve nemocnice rozhorčený prejav o tom, ako „nerozumie krajine, v ktorej žije“. Vraj treba „prestať šíriť bludy o Covide“, „prestať tliachať o Covide“ a „počúvať odborníkov“. ." Píše Laššáková: "Takže, vážená pani prezidentka, na úvod pripomienka: Covid tu máme viac ako rok a pol. Do nemocníc sa nedostávajú hlavne tí, ktorí nie sú pozitívni na túto nesmierne dobre platenú chorobu. No minimálne lôžka s covidovými pacientami sú veľmi lukratívne platené. Aj operácia môjho otca bola preložená…"

Kto tvorí konzílium?

"Ľudia z akých odborov sú do tohto telesa prizývaní? Nikoho netrápi, že sa zvyšuje počet samovrážd? Nikoho nezaujíma, že sa zvyšuje domáce násilie? Nikto sa nepozastavuje nad počtom pacientov na psychiatrii? To sú alarmujúce čísla, ktoré však nikoho z konzília odborníkov netrápia!" Upozorňuje právnička.

Kňaz Duda: Čo si dovoľuje pán Heger voči katolíkom je bezprecedentné
Podľa informácie predsedu vlády je možné sv. omše slúžiť len prostredníctvom sociálnych sietí. Mnohí kňazi, dokonca i biskupi, prejavili nesúhlas s týmto nariadením. Spravil tak aj katolícky kňaz Ján Duda. Rozhorčenie Duda pripomenul, že je to už... Čítať ďalej
25 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Polarizácia spoločnosti

"Expremiérka priznala, že sme rozdelení na dve kategórie ľudí. V realite je to tak (očkovaní a neočkovaní). Z hľadiska počtu hospitalizovaných, ich zastúpenia, prevažujúca väčšina sú neočkovaní, ktorých to ohrozuje… To je rovnako fakt, ale," zdôrazňuje Laššáková: "Dodávam dôležitú poznámku. Byť zaočkovaný neznamená slobodu. To bolo klamstvo. To znamená väčšiu ochranu. A keď raz začnete s klamstvom a sľúbite niečo, čo nie je dosiahnuteľné, vytvára to ešte väčšiu bariéru a nespokojnosť oboch týchto skupín. Tak zaočkovaných, ako neočkovaných.“

Platón vedel, čo hovorí

Pani profesorka Radičová podľa Laššákovej povedala to, čo pred storočiami Platón: „Začiatok je polovica celku.“ Cituje filozofa a vysvetľuje: "Iba v prípade, že začnete poctivo a s pravdou, môžete vyhrať vojnu, v ktorej sme sa ocitli. Keď Winston Churchill prevzal vedenie krajiny počas druhej svetovej vojny, sľuboval „krv, drinu, slzy a pot“. No Briti ho nasledovali a spoločným úsilím priložili ruku k dielu a nepriateľa sa im podarilo zdolať práve preto, lebo im Churchill na začiatku povedal, čo so stopercentnou istotou vedel. Neklamal!"

Nelichotivé otázky

"Prekáža prezidentke kritika vyslovená expremiérkou a neúspešnou kandidátkou na prezidenta Ivetou Radičovou?" pýta sa právnička: "Už pani prezidentka zabudla, kto po dvakrát vymenoval súčasnú vládu? Tá zjavne nezvláda manažovanie štátu a v čase Covidu už vôbec nie. Kto ešte uverí slovám Zuzany Čaputovej, keď sľubovala očkovaným slobodu a že sa ich žiadne reštrikcie týkať nebudú?"

Kňaz Duda: Čo si dovoľuje pán Heger voči katolíkom je bezprecedentné
Podľa informácie predsedu vlády je možné sv. omše slúžiť len prostredníctvom sociálnych sietí. Mnohí kňazi, dokonca i biskupi, prejavili nesúhlas s týmto nariadením. Spravil tak aj katolícky kňaz Ján Duda. Rozhorčenie Duda pripomenul, že je to už... Čítať ďalej
25 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Lockdown

"Opätovne sa ho pokúšajú nastaviť tak, aby štát nemusel vyplácať podnikateľom ušlý zisk a vzniknutú stratu. Podnikateľom síce dovolia mať prevádzky otvorené, ale ľuďom zakážu tam ísť." konštatuje Laššáková: "Aby nedošlo k omylu! Ak nás naozaj postihne lockdown tak preto, „lebo Fico“ a „lebo Smer-SD“! Na toto nesmieme zabúdať! Inak by to v tej „krajine, ktorej prezidentka nerozumie“, ani nešlo! Fico totiž avizoval demonštráciu proti vláde na 01. 12. 2021. Povedal však, že ak bude lockdown, tak akciu odvolá.

Právnička má riešenie

"Zrušte všetky nemocnice a tie nebudú plné pacientov!" Priznáva právnička iróniu, "...ale pri mentálnej výbave osadenstva najvyšších ústavných funkcií Slovenska si dokážem predstaviť, že k takémuto kroky aj v budúcnosti pristúpia!"

Krajcer odkazuje vláde: Hanba vám. Babrákom aj politickým cynikom
"Viaceré strany sa riadia len tým, akých voličov chcú získať a koľko je medzi nimi antivaxerov. Nech idú do čerta s takou politikou. Preberajú na seba zodpovednosť za tie tisícky mŕtvych, z ktorých mnohí umrieť nemuseli. Hanba vám. Babrákom aj... Čítať ďalej
25 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Delíme sa s vami o priestor

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!