Belgicko má prvý prípad nového variantu korony v Európe. Bude sa vakcína UPRAVOVAŤ? (VIDEO)
27 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Belgický minister zdravotníctva informoval o prvom prípade koronavírusu nového variantu B.1.1.529 vo svojej krajine. Pochádza z Južnej Afriky. Spoločnosť Biontech teraz testuje odolnosť svojej vakcíny voči tejto mutácii, píše nemecký Der Spiegel.

Výzva k opatrnosti, nie k panike

Výsledok protiočkovacieho summitu Covid: Sedem NAKAZENÝCH  lekárov vrátane známeho antivaxera
Po summite proti očkovaniu na Floride ochoreli na COVID-19 siedmi lekári, ale aj prominentný americký antivaxer, ktorý na akcii propagoval liek Ivermektín, píše portál hnonline.sk. O dva dni ochorel „Bol som na Ivermektíne šestnásť mesiacov a... Čítať ďalej
26 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Belgicko zaregistrovalo prvý prípad nového variantu koronavírusu B.1.1.529, ktorý bol prvýkrát zistený v Južnej Afrike. Na tlačovej konferencii to oznámil belgický minister zdravotníctva Frank Vandenbroucke. Belgický premiér Alexander De Croo súčasne avizoval cestovné obmedzenia pre osoby vstupujúce do krajiny z krajín Južnej Afriky. Podľa Vandenbrouckeho je potrebná opatrnosť, ale nie panika.

Bavorsko: Nárast očkovaných aj na JIS-kách
Takmer 30 percent úmrtí na COVID-19 v Bavorsku v októbri tvorili plne zaočkovaní, informuje epochtimes.de. Medzi rýchlo rastúcim počtom úmrtí na koronavírus v Bavorsku je pomerne vysoký podiel plne očkovaných ľudí. Podľa údajov Štátneho úradu pre... Čítať ďalej
16 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Spoločnosť Biontech skúma nový variant - výsledky do dvoch týždňov

Výrobca vakcín Biontech skúma nový variant koronavírusu objavený v Južnej Afrike a očakáva, že výsledky budú známe najneskôr do dvoch týždňov.

„Chápeme obavy odborníkov a okamžite sme začali so skúmaním variantu B.1.1.529," - oznámila spoločnosť v Mainzi. Táto mutácia sa zreteľne líši od doteraz pozorovaných variantov, pretože má ďalšie mutácie v Spike proteíne. Údaje z laboratórnych testov prinesú informácie o tom, či bude potrebná úprava vakcíny, ak sa tento variant rozšíri do celého sveta.

Farmafirmy dosahujú na vakcínach zisk 1 000 dolárov za ZA SEKUNDU
Farmaceutické spoločnosti Biontech, Pfizer a Moderna dosahujú podľa prieskumu globálnej aliancie pre vakcíny zisk 1 000 dolárov (necelých 880 eur) každú jednu sekundu na svojich vakcínach proti koronavírusu, informuje epochtimes.de K takémuto... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ide o únikový variant vírusu?

Biontech tiež oznámil, že spolu so svojím americkým partnerom, spoločnosťou Pfizer sa už pred niekoľkými mesiacmi pripravila na to, aby v prípade výskytu tzv. únikového variantu vírusu dokázala vakcínu upraviť do šiestich týždňov a prvé dávky dodať do 100 dní.

Na tento účel sa začali klinické skúšky s „vakcínami špecifickými pre jednotlivé varianty" s cieľom zhromaždiť údaje o bezpečnosti a znášanlivosti. Únikový variant je taký variant vírusu, ktorý sa vyhýba účinku v súčasnosti dostupných vakcín.

Katastrofa v Rakúsku V salzburských nemocniciach sa vytvárajú triediace tímy. Liečba nebude zaručená všetkým (!)
Vzhľadom na dramatickú situáciu s koronavírusom na jednotkách intenzívnej starostlivosti sa v salzburských nemocniciach v Rakúsku vytvárajú triediace tímy a prechádza sa na triáž. Liečbu všetkým pacientom tak už nebudú môcť garantovať, píše Der... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

WHO nehovorí o obmedzení cestovania

V reakcii na nový variant B.1.1.529 Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) odporúča vedecky podložené opatrenia a posúdenie rizika, ale nehovorí o nutnosti obmedziť cestovanie. Hovorca WHO Christian Lindmeier v Ženeve uviedol, že štáty môžu prijať veľa opatrení na obmedzenie šírenia nových variantov aj bez takýchto obmedzení. Patrí k nim dôkladné monitorovanie vzorcov infekcie a genetická analýza nových prípadov.

Európska komisia, Nemecko, Francúzsko a ďalšie krajiny už oznámili obmedzenie vstupu z Južnej Afriky, dodáva Der Spiegel.

(Medzititulky red. HD.)

Bill Gates varuje pred bioteroristickými útokmi po pandémii
Bill Gates, aktuálne štvrtý najbohatší človek na svete, tvrdí, že potrebujeme nový spôsob očkovania. Varuje pred bioterorizmom, ktorý možno očakáť po pandémii, píše portál startitup.sk. Bill Gates ako jeden z prvých ľudí na svete varoval pred... Čítať ďalej
18 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!