Súd rozhodol: Súkromné firmy v USA už nepodliehajú povinnému očkovaniu. Bidenova vláda prekročila právomoc
26 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Americké ministerstvo práce oznámilo, že súkromné firmy už nepodliehajú povinnému očkovaniu. To predtým nariadila Bidenova administratíva. Súd už predtým rozhodol, že vláda USA „tým prekročila svoje právomoci“. Nariadil zastaviť povinné očkovanie vo firmách, informuje epochtimes.de.

Americký úrad pre bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci (OSHA), ktorý podlieha ministerstvu práce, uviedol, že pozastavil presadzovanie požiadavky na povinné očkovanie proti COVIDu-19 pre súkromné spoločnosti.

Oznámenie prišlo krátko po tom, ako americký odvolací súd zamietol námietku Bidenovej administratívy a potvrdil svoje rozhodnutie. Podľa doterajšieho nariadenia spoločnosti so 100 a viac zamestnancami museli zabezpečiť, aby ich pracovníci boli do 4. januára 2022 buď zaočkovaní proti COVIDu-19, alebo sa týždenne testovali a nosili rúško.

Bavorsko: Nárast očkovaných aj na JIS-kách
Takmer 30 percent úmrtí na COVID-19 v Bavorsku v októbri tvorili plne zaočkovaní, informuje epochtimes.de. Medzi rýchlo rastúcim počtom úmrtí na koronavírus v Bavorsku je pomerne vysoký podiel plne očkovaných ľudí. Podľa údajov Štátneho úradu pre... Čítať ďalej
16 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Vláda prekročila svoje právomoci

Ministerstvo práce vo svojom vyhlásení potvrdilo, že akceptuje rozhodnutie súdu.

Viac ako 27 amerických štátov, ako aj súkromné firmy či náboženské organizácie a iné skupiny zažalovali Bidenovu administratívu. Tvrdili, že vláda prekročila svoje právomoci pri zavádzaní povinného očkovania.

Odvolací súd potvrdil, že nariadenie Bidenovej administratívy vyvoláva „vážne ústavné obavy". Predstavitelia Bidenovej administratívy na žiadosť The Epoch Times o komentár bezprostredne nereagovali.

Katastrofa v Rakúsku V salzburských nemocniciach sa vytvárajú triediace tímy. Liečba nebude zaručená všetkým (!)
Vzhľadom na dramatickú situáciu s koronavírusom na jednotkách intenzívnej starostlivosti sa v salzburských nemocniciach v Rakúsku vytvárajú triediace tímy a prechádza sa na triáž. Liečbu všetkým pacientom tak už nebudú môcť garantovať, píše Der... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Výzva na dodržiavanie povinného očkovania - aj napriek stopke

Predstavitelia Bieleho domu - napriek pôvodnému rozhodnutiu - doteraz vyzývali zamestnávateľov, aby dodržiavali povinnosť očkovania pre súkromné spoločnosti.

„Podľa nášho názoru by ste nemali čakať," - povedala ešte začiatkom novembra novinárom zástupkyňa tlačového tajomníka Bieleho domu Karine Jean-Pierreová. Reagovala tak na otázku, či by zamestnávatelia mali počkať s požiadavkou očkovania svojich zamestnancov po tom, ako súd zastavil toto opatrenie.

Farmafirmy dosahujú na vakcínach zisk 1 000 dolárov za ZA SEKUNDU
Farmaceutické spoločnosti Biontech, Pfizer a Moderna dosahujú podľa prieskumu globálnej aliancie pre vakcíny zisk 1 000 dolárov (necelých 880 eur) každú jednu sekundu na svojich vakcínach proti koronavírusu, informuje epochtimes.de K takémuto... Čítať ďalej
17 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

„Hovoríme, aby ste neotáľali a prijali opatrenia na zaistenie bezpečnosti na pracovisku," - povedala vtedy Jean-Pierreová. „Je to dôležité a rozhodujúce. Čakanie povedie k väčšiemu počtu ohnísk a väčšiemu rozvoju ochorenia."

„Zamestnávatelia by nemali čakať, kým sa vyriešia právne otázky,“ - uviedla. „Mali by pokračovať v očkovaní,“ - cituje na záver Jean-Pierreovú portál epochtimes.de.

(Medzititulky red. HD.)

Bill Gates varuje pred bioteroristickými útokmi po pandémii
Bill Gates, aktuálne štvrtý najbohatší človek na svete, tvrdí, že potrebujeme nový spôsob očkovania. Varuje pred bioterorizmom, ktorý možno očakáť po pandémii, píše portál startitup.sk. Bill Gates ako jeden z prvých ľudí na svete varoval pred... Čítať ďalej
18 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše "blogovisko". Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!